settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Jumala ei anna langenneille enkeleille mahdollisuutta parannuksen tekemiseen?

Vastaus


Raamatussa ei kerrota yksityiskohtaisesti, miksi langenneilla enkeleillä ei ole mahdollisuutta parannuksen tekemiseen, mutta saamme hieman valoa tähän kysymykseen tarkastelemalla Raamattua. Ensimmäiseksi, Saatana (Lusifer) oli yksi kaikkein korkeimmista enkeleistä, ehkä peräti kaikkein korkea-arvoisin (Hes. 28:14). Lusifer, kuten muutkin enkelit, oli alati Jumalan luona ja kirkkaudessa. Näin ollen heillä ei ollut mitään syytä kapinoida Jumalaa vastaan ja kääntyä pois hänestä. Kukaan ei houkutellut heitä lankeamaan. Lusifer ja muut enkelit kapinoivat Jumalaa vastaan huolimatta siitä, että he tiesivät sen olevan äärimmäisen väärin.

Toiseksi, Jumala ei valmistanut pelastussuunnitelmaa enkeleille, toisin kuin ihmisille. Ihmiskunnan syntiinlankeemuksen johdosta oli välttämätöntä, että Jumala kehitti sovituksen synnille ja se tapahtui Jeesuksen Kristuksen uhrin kautta. Laupeudessaan Jumala tarjosi lunastuksen ihmiskunnalle ja sen myötä kirkasti itsensä.

Enkeleiden puolesta ei ole annettu uhria. Jumala kutsuu hänelle uskollisina pysyneitä enkeleitä "valituiksi enkeleiksi" (1. Tim. 5:21). Tiedämme Raamatun opettaman ehdottoman armonvalinnan perusteella Jumalan valittujen pelastuvan eikä mikään voi erottaa heitä Jumalan rakkaudesta (Room. 8:38). Selvästikin siis kapinaan osallistuneet enkelit eivät olleet Jumalan "valittuja enkeleitä".

Lopuksi, Raamattu ei millään tavoin tuo julki, että enkelit tekisivät parannuksen, vaikka Jumala soisi heille mahdollisuuden siihen (1. Piet. 5:8). Langenneet enkelit vaikuttavat olevan täysin omistautuneita Jumalan vastustamiseen ja Jumalaan uskovia vastaan hyökkäämiseen. Raamatun mukaan Jumalan antaman rangaistuksen määrä riippuu siitä, kuinka paljon asianomaisella oli tietoa Jumalasta (Luuk. 12:48). Langenneet enkelit ansaitsevat siksi mitä suurimmassa määrin Jumalan vihan, koska he tunsivat Jumalan läheisesti.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Jumala ei anna langenneille enkeleille mahdollisuutta parannuksen tekemiseen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries