settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa kuolinvuoteella tapahtuvasta kääntymisestä?

Vastaus


Kaikkein tunnetuin kuolinhetkellä tapahtuneesta kääntymisestä on Jeesuksen rinnalle naulittu rikollinen (Luuk. 23:39-43). Vain muutamia hetkiä ennen kuolemaansa hän oli pilkannut Kristusta (Matt. 27:44), mutta viime hetkillä hän kääntyi ja tunnusti Jeesuksen taivaalliseksi kuninkaaksi. Herra antoi hänelle lupauksen, "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa."

Vaikka tämän pahantekijän kääntyminen tapahtui viimeisellä mahdollisella hetkellä, Raamattu varoittaa meitä viivyttelystä ja kehottaa meitä kääntymään juuri nyt. Johannes Kastaja varoitti, "Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle (Matt. 3:2)!" Jeesus julisti samaa viestiä kehottaen välittömään kääntymykseen (Matt. 4:17).

Raamattu varoittaa meitä elämän lyhyydestä. “Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu” (Jaakob 4:14). Meitä ei kehoteta kääntymään jonakin päivänä, vaan uskomaan juuri tänään! “Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 4:7). Kukaan meistä ei tiedä, kuinka monta elonpäivää meillä on jäljellä tai kuinka me kuolemme. Saatamme kuolla äkillisesti odottamattomalla tavalla, jolloin meille ei tarjoudu mahdollisuutta kääntymykseen kuolinvuoteellamme. Näin ollen on järkeenkäypää kääntyä ja uskoa Kristukseen tänään. "Oikealla hetkellä olen kuullut sinua, pelastuksen päivänä olen tuonut sinulle avun. Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä" (2. Kor. 6:2).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa kuolinvuoteella tapahtuvasta kääntymisestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries