settings icon
share icon
Kysymys

Onko olemassa kuoleman enkeliä?

Vastaus


Monissa uskonnoissa tunnetaan "kuoleman enkelin" -käsite. "Kuoleman enkeli" tunnetaan nimellä Samael, Sariel tai Azrael juutalaisuudessa, Malak Almawtina muhamettilaisuudessa, Yamana hindulaisuudessa ja viikatemiehenä populaarikulttuurissa. Eri jumaltarustoissa kuoleman enkeli kuvataan viikatemiehenä, luurankomiehenä, kauniina naisena, pienenä lapsena, jne. Vaikka yksityiskohdat vaihtelevat, perusajatuksena on, että kuoleman koittaessa kuoleman enkeli tulee kuolevan luo aiheuttaen kuoleman tai seuraten sen tulemista ja vieden sielun kuoleman valtakuntaan.

Raamatusta ei löydy tukea "kuoleman enkelin" käsitteelle. Raamattu ei opeta missään kohdin, että erityinen enkeli on vastuussa kuolevista tai on läsnä henkilön kuollessa. 2. Kun. 19:35 kuvaa, kunka enkeli surmasi 185,000 Israeliin hyökännyttä assyrialaista. Joidenkin mielestä 2. Moos. 12, Egyptin esikoisten surmaaminen. oli myös enkelin työtä. Tämä on toki mahdollista, mutta Raamattu ei missään kohdin opeta esikoisten kuoleman aiheutuneen enkelin toimesta. On asian laita kuinka tahansa ja vaikka Raamattu kuvailee, kuinka enkelit surmasivat Jumalan käskystä, mistään ei käy ilmi, että olisi olemassa erityinen kuoleman enkeli.

Yksin Jumalalla on valta koskien kuolemamme ajankohtaa. Kukaan enkeli tai demoni ei millään tavoin voi surmata meitä ennen kuin Jumalan sallii sen tapahtuvan. Room. 6:23 ja Ilm. 20:11-15 mukaan kuolema merkitsee sielu-hengen eroamista kehostamme (fyysinen kuolema) ja uskottomien kohdalla iankaikkista eroa Jumalasta (iankaikkinen kuolema). Kuolema on tapahtuma. Kuolema ei ole enkeli, demoni, henkilö tai mikään olento. Enkelit voivat aiheuttaa kuoleman ja saattavat liittyä meitä kuoleman jälkeen koskettaviin tapahtumiin, mutta "kuoleman enkeliä" ei ole olemassa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko olemassa kuoleman enkeliä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries