settings icon
share icon
Kysymys

Pitäisiko kristityn kuntoilla? Mitä Raamattu opettaa terveydestä?

Vastaus


Kuten on asianlaita monilla elämän aloilla, kuntoilussakin on rajansa. Jotkut keskittyvät pelkästään hengellisin asioihin laiminlyöden kehostaan huolehtimisen. Toiset taas keskittyvät liiaksi kehonsa ylläpitoon ja kuntoiluun ja laiminlyövät hengellisen kasvunsa. Kumpikaan näistä ei ole hyvä esimerkki raamatullisesta tasapainosta. 1. Tim. 4:8 opettaa meille, "Ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen, sillä siihen liittyy lupaus sekä nykyisestä että tulevasta elämästä." On huomion arvoista, että kyseisessä jakeessa ei vähätellä ruumiillista harjoittelua. Paremminkin sen mukaan kuntoilu on hyödyllistä, mutta oikea usko on arvokkaampaa.

Apostoli Paavali käyttää fyysistä harjoittelua esimerkkinä kuvaillessaan hengellisiä totuuksia 1. Kor. 9:24-27. Hän vertaa kristityn elämää juoksukilpailuun, jossa tavoitellaan "palkintoa". Meidän tavoittelemamme palkinto on iankaikkinen kruunu, joka ei himmene. Paavali sanoo 2. Tim. 2:5 kuinka, "Ei myöskään urheilija saa voitonseppelettä, ellei hän kilpaile sääntöjen mukaisesti." Paavali käyttää urheiluun liittyvää kieltä myös 2. Tim. 4:7: "Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni." Vaikka nämä jakeet eivät keskity fyysiseen harjoitteluun, niiden käyttö Paavalin kirjoituksissa hengellisten totuuksien opettamisessa osoittaa hänen pitäneen urheilua ja kilpailuja myönteisinä ilmiöinä. Me olemme fyysisiä ja hengellisiä. Raamatun mukaan hengellinen olemuksemme on tärkeämpi, mutta emme kuitenkaan saa laiminlyödä kumpaisenkaan terveydentilaa.

Näin ollen kristityn kuntoilemisessa tai urheilemisessa ei ole mitään väärää. Raamattu itse asiassa opettaa meitä huolehtimaan kehostamme (1. Kor. 6:19-20). Meitä kuitenkin varoitetaan turhamaisuudesta (1. Sam. 16:7; San. 31:30; 1. Piet. 3:3-4). Kuntoilun tarkoituksena ei saisi olla kehojemme muokkaaminen huomion tai ihailun saamiseksi. Paremminkin sen pitäisi keskittyä siihen, että parantunut fysiikkamme ja terveytemme mahdollistaa paremman keskittymisen hengellisiin päämääriimme.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Pitäisiko kristityn kuntoilla? Mitä Raamattu opettaa terveydestä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries