settings icon
share icon
Kysymys

Kuka Saatana on?

Vastaus


Ihmisten uskomukset Saatanasta vaihtelevat typeristä mielikuvituksellisiin – pienestä, punaisesta, sarvipäisestä, olkapäälläsi istuvasta ukosta, joka houkuttelee sinua syntiin, aina pahuuden persoonallistumaan saakka. Raamattu antaa meille selkeän muotokuvan Saatanasta, kuka hän on ja kuinka hän vaikuttaa elämässämme. Yksinkertaisesti sanottuna Raamattu määrittelee Saatanan enkeliolentona, joka putosi taivaallisesta asemastaan synnin seurauksena ja joka on nyt täysin Jumalaa vastaan, yrittäen kaikin voimin saattaa Jumalan aikeet tyhjiksi.

Saatana luotiin pyhäksi enkeliksi. Jesaja 14:12 perusteella on mahdollista, että Saatanan syntiinlankeemusta edeltävä nimi oli Kointähti. Hesekiel 28:12–14 kuvailee Jumalan luoneen Saatanan kerubiksi, ilmeisesti kaikkein ylimmäksi enkeliksi. Hän tuli niin ylpeäksi kauneudestaan ja korkeasta asemastaan, että hän halusi istua Jumalaa korkeammalla valtaistuimella (Jes. 14:13-14; Hes. 28:15; 1. Tim. 3:6). Saatanan ylpeys johti hänen putoamiseensa. Huomaa monet "minä" ilmaisut Jesajan kirjassa 14:12–15. Syntinsä tähden Jumala karkotti Saatanan taivaasta.

Saatanasta tulli tämän maailman valtias ja avaruuden hallitsija (Joh. 12:31; 2. Kor. 4:4; Ef. 2:2). Hän on syyttäjä (Ilm. 12:10), kiusaaja (Matt. 4:3; 1. Tess. 3:5) ja pettäjä (1. Moos. 3; 2. Kor. 4:4; Ilm. 20:3). Hänen nimensä merkitsee "vihollista" ja "vastustajaa". Yksi hänen nimistään, paholainen, merkitsee "pilkkaajaa".

Vaikka hänet syöstiin pois taivaasta, hän yrittää yhä korottaa valtaistuimensa Jumalaa korkeammalle. Hän väärentää kaiken, mitä Jumala tekee, toivoen pääsevänsä maailman palvonnan kohteeksi ja toivoen rohkaisevansa Jumalan valtakunnan vastustamista. Saatana on kaikkien väärien kulttien ja uskontojen alkuperä. Saatana tekee mitä tahansa vastustaakseen Jumalaa ja hänen seuraajiaan. Saatanan kohtalo on kuitenkin sinetöity – iankaikkisuus tulisessa järvessä (Ilm. 20:10).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuka Saatana on?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries