settings icon
share icon
Kysymys

Kuka on Pyhä Henki?

Vastaus


Pyhän Hengen identiteetistä on monia väärinkäsityksiä. Joidenkin mielestä Pyhä Henki on mystinen voima. Toisten mielestä Pyhä Henki on persoonaton voima, jonka Jumala antaa Kristuksen seuraajien käyttöön. Mitä Raamattu opettaa Pyhän Hengen identiteetistä? Yksinkertaisesti sanottuna, Raamatun mukaan Pyhä Henki on Jumala. Raamattu kertoo Pyhän Hengen olevan jumalallinen persoona, jolla on mieli, tunteet ja tahto.

Pyhän Hengen jumalisuus ilmenee monista Raamatun kohdista, kuten Ap. 5:3-4. Näissä jakeissa Pietari kuulustelee Ananiasta kysyen, miksi hän valehteli Pyhälle Hengelle ja kertoo, että "et sinä olet valehdellut ihmisille, vaan Jumalalle". Tämä on selvä lausunto siitä, että Pyhälle Hengelle valehteleminen on Jumalalle valehtelemista. Tiedämme Pyhän Hengen olevan Jumala, koska hänellä on Jumalan ominaisuudet. Esimerkiksi, hän on kaikkialla läsnä oleva kuten ilmenee Ps. 139:7-8, "Minne voisin mennä sinun henkesi ulottuvilta, minne voisin paeta sinun edestäsi? vaikka nousisin taivaaseen, sinä olet siellä, vaikka tekisin vuoteeni tuonelaan, sielläkin sinä olet." Samoin 1. Kor. 2:10-11 näemme kaikkitietävän Pyhän Hengen. "Meille Jumala on sen ilmoittanut Hengellään, sillä Henki tutkii kaiken, myös Jumalan syvimmät salaisuudet. Kuka muu kuin ihmisen oma henki tietää, mitä ihmisessä on? Samoin vain Jumalan Henki tietää, mitä Jumalassa on."

Tiedämme Pyhän Hengen olevan jumalallinen persoona, koska hänellä on mieli, tunteet, ja tahto. Pyhä Henki ajattelee ja tietää (1. Kor. 2:10). Pyhä Henki voi tulla surulliseksi (Ef. 4:30). Pyhä Henki rukoilee puolestamme (Room. 8:26-27). Hän tekee päätöksiä tahtonsa mukaisesti (1. Kor. 12:7-11). Pyhä Henki on Jumala, kolminaisuuden kolmas persoona. Jumalana Pyhä Henki voi todella toimia Puolustajana Jeesuksen lupauksen mukaan (Joh. 14:16, 26; 15:26).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuka on Pyhä Henki?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries