Mikä on kristillinen näkemys meedioista?Kysymys: Mikä on kristillinen näkemys meedioista?

Vastaus:
Raamattu tuomitsee voimakkain sanoin spiritismin, salatieteet ja meediot (3. Moos. 20:27; 5. Moos. 18:10-13). Horoskoopit, Taro-kortit, astrologia, povarit, kädestä ennustajat ja spiritistiset istunnot kuuluvat tähän samaan kategoriaan. Nämä toiminnat perustavat siihen käsitteeseen, että on jumalia, henkiä ja kuolleita omaisia, jotka voivat antaa meille neuvoja ja ohjeita. Nämä "jumalat" tai "henget" ovat riivaajia (2. Kor. 11:14-15). Raamatun mukaan ei ole mitään syitä uskoa, että kuolleet omaisemme pystyvät olemaan yhteydessä meihin. Jos he olivat uskovia, he ovat taivaassa nauttien sen ihanuuksista rakastavan Jumalan seurassa. Jos he eivät olleet uskovia, he ovat helvetissä kärsien loputtomasta tuskasta, koska he hylkäsivät Jumalan rakkauden ja kapinoivat häntä vastaan.

Jos omaisemme eivät pysty olemaan meihin yhteydessä, kuinka sitten meediot ja spiritistit saavat tarkat tietonsa? Monet meediot on todistettu pettureiksi. Meediot pystyvät hankkimaan todella paljon tietoja henkilöstä tavanomaisin menetelmin. Joskus he käyttävät puhelinnumeroa ja Internetin hakupalveluja saaden tietoonsa nimiä, osoitteita, syntymäaikoja, avioliiton solmimisaikoja, perheenjäsenten nimiä, jne. On kuitenkin totta, että meediot tietävät joskus sellaisia asioita, joita heidän ei oikeastaan pitäisi tietää. Mistä meediot saavat nämä tietonsa? Vastaus kuuluu: Saatanalta ja riivaajilta. "Eikä ihme, tekeytyyhän itse Saatanakin valon enkeliksi. Ei siis ole mitenkään merkillistä, että hänen palvelijansa esiintyvät Jumalan asian palvelijoina. He saavat tekojensa mukaisen lopun" (2. Kor. 11:14-15). Ap. t. 16:16-16 kuvaaa orjatyttöä, joka pystyi ennustamaan tulevaisuuden, kunnes Paavali käski henkeä lähtemään tytöstä.

Saatana teeskentelee olevansa ystävällinen ja auttavainen. Hän yrittää osoittaa olevansa hyvä. Saatana ja hänen riivaajansa antavat meediolle tietoja henkilöstä niin, että tuo henkilö alkaa uskomaan spiritismiin, jonka Jumala kieltää. Alussa se vaikuttaa viattomalta, mutta pian heistä tulee riippuvaisia meedioista ja vastoin heidän tahtoaan Saatana alkaa hallita ja tuhota heidän elämäänsä. Pietari julisti, "Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä" (1. Piet. 5:8). Joissakin tapauksissa meediotkin joutuvat petoksen kohteeksi, eivätkä tiedä tietojensa todellista alkuperää. Kaikissa tapauksissa ja riippumatta tietolähteestä, mitään spiritismiin, noituuteen ja astrologiaan liittyvää ei voi pitää Jumalan hyväksymänä menetelmänä tietojen hankkimiseksi. Kuinka Jumala haluaa meidän tuntevan tahtonsa elämäämme varten? Jumalan suunnitelma on yksinkertainen ja samalla tehokas: opiskele Raamattua (2. Tim. 3:16-17) ja rukoile viisautta (Jaak. 1:5).


Paluu suomenkieliselle etusivulleMikä on kristillinen näkemys meedioista?