settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa kristittyjen äitien roolista?

Vastaus


Äidin rooli on hyvin tärkeä ja Herra on suonut sen monille naisille. Kristittyä äitiä kehotetaan rakastamaan lapsiaan (Tiitus 2:4-5) osaksi sen tähden, että hän ei tuottaisi pilkkaa Herralleen ja Pelastajalleen, jonka nimeä hän kantaa.

Lapset ovat Herran anti (Ps. 127:3-5). Tiituksen kohdassa 2:4 kreikankielinen sana philoteknos esiintyy kuvattaessa lapsiaan rakastavia äitejä. Tämä sanaa kuvaa erityistä "äidillistä rakkautta". Tämän sanan sisimmäinen merkitys tuo esiin lapsista huolehtimisen, ruokkimisen, hellän kohtelun, tarpeitten täyttämisen ja ystävällisen asenteen heitä jokaista kohtaan, ikään kuin jokainen olisi ainutlaatuinen lahja Jumalan kädestä.

Jumalan Sana ohjeistaa kristittyjä äitejä monin tavoin:

Saatavilla olo – aamuin, päivin ja öin (5. Moos. 6:6-7).

Osallistuminen – vuoroittainen vaikuttaminen, keskusteleminen, ajatteleminen ja elämän analysoiminen yhdessä (Ef. 6:4).

Opettaminen – Raamatun ja kristillisen maailmannäkemyksen (Ps. 78:5-6; 5. Moos. 4:10; Ef. 6:4).

Valmentaminen – auttaa lasta kehittämään taitojaan ja löytämään vahvat ominaisuutensa (Sananl. 22:6) ja hengelliset lahjansa (Room. 12:3-8 ja 1. Kor. 12).

Kurinpito – Jumalan pelon opettaminen ja asettamalla lapsen käytökselle johdonmukaiset, rakastavat ja tiukat rajat (Ef. 6:4; Hepr. 12:5-11; Sananl. 13:24; 19:18; 22:15; 23:13-14; 29:15-17).

Kasvatus – suomalla kasvuympäristö, jossa lapsella on jatkuva suusanallinen tuki, jossa epäonnistuminen on sallittua, jossa lapsi hyväksytään ja hänestä välitetään varauksettomasti (Tiitus 2:4; 2. Tim. 1:7; Ef. 4:29-32; 5:1-2; Gal. 5:22; 1. Piet. 3:8-9).

Rehellinen esimerkki – elä opetustesi mukaisesti ja ole sellainen esimerkki lapselle, että hän oppii jumalallisen elämän sisimmäisen tarkoituksen (5. Moos. 4:9, 15, 23; Sananl. 10:9; 11:3; Ps. 37:18, 37).

Raamattu ei missään kohdin totea, että jokaisen naisen pitäisi olla äiti. Se kuitenkin kehottaa niitä, joita Jumala on siunannut äitiydellä, suhtautumaan velvollisuuksiinsa vakavasti. Äideillä on erikoislaatuinen ja keskeinen rooli lastensa elämässä. Äitiys ei ole riesa tai epämiellyttävä tehtävä. Samoin kuin äiti kantaa lastaan raskautensa aikana ja ruokkii ja hoitaa häntä vauvana, samoin äideillä on jatkuva asema lastensa elämässä olivat he murrosikäisiä, nuoria aikuisia, aikuisia tai täysi-ikäisiä omine lapsineen. Vaikka äidin rooli muuttuu ja kehittyy, hänen antamansa rakkaus, huolenpito, kasvatus ja rohkaisu eivät saisi koskaan loppua.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa kristittyjen äitien roolista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries