settings icon
share icon
Kysymys

Haluaako Jumala kristittyjen äänestävän?

Vastaus


Meidän näkemyksemme on, että jokaisen kristityn velvollisuus on äänestää. Heidän pitäisi äänestää kristillisiä periaatteita tukevia ehdokkaita. Jumala vallitsee kaikkea, mutta se ei tarkoita, että meidän ei pitäisi tehdä mitään hänen näkemystensä tukemiseksi. Meitä kehotetaan rukoilemaan johtomiestemme edestä (1. Tim. 2:1-4). Raamatusta käy selville, että Jumala on aika ajoin ollut tyytymätön valitsemiimme johtajiin. Synnin pitkät koukkusormet ulottuvat kaikkialle tässä maailmassa. Suuri osa maailman kärsimyksistä on jumalattomien johtajien syytä (San. 28:12). Raamattu kehottaa kristittyjä noudattamaan laillista esivaltaa, paitsi milloin se on ristiriidassa Herran käskyjen kanssa (Ap. t. 5:27-29; Room. 13:1-7). Uudelleen syntyneinä kristittyinä meidän pitäisi pyrkiä valitsemaan johtajia, jotka seuraavat Luojaa (1. Sam. 12:13-25). Meidän ei pitäisi koskaan tukea ehdokkaita tai esityksiä, jotka rikkovat Raamatun elämää, perhettä, avioliittoa tai uskoa koskevia opetuksia (San. 14:34). Kristityn äänestämisen pitäisi perustua hänen rukouksiinsa, Raamatun tutkimisen tuloksiin ja vaalilipun antamiin äänestysmahdollisuuksiin.

Kristittyjä vainotaan monissa maissa. He kärsivät valtiovallan alla ja ovat voimattomia poistamaan vallasta heitä vihaavia ja heidän äänensä tukahduttavia hallituksia. Tällaiset uskovat julistavat Jeesuksen Kristuksen evankeliumia monesti oman henkensä uhalla. Länsimaissa kristityt saavat nauttia vapauksista, julistaa uskoaan ja valita johtajansa pelkäämättä itsensä tai perheensä puolesta. Joissakin maissa ainoastaan neljäkymmentä prosenttia kristityistä käyttää äänestysoikeuttaan. Yksi viidestä kristitystä ei ole edes rekisteröitynyt äänestäjäksi.

Meidän päivinämme monet haluavat poistaa kokonaan Kristuksen tarjoaman viestin julkisuudesta. Äänestäminen tarjoaa mahdollisuuden edistää, suojella ja säilyttää jumalaapelkäävä valtiovalta. Tämän mahdollisuuden laiminlyöminen tarkoittaa areenan luovuttamista Kristuksen nimen häpäisijöille ja antaa heidän vaikuttaa meidänkin elämäämme. Valitsemillamme johtajilla on suuri merkitys nauttimillemme vapauksille. He voivat suojella oikeuksiamme jumalanpalvontaan ja evankeliumin levittämiseen tai he voivat rajoittaa sitä. He voivat johtaa maamme kohti vanhurskautta tai kohti moraalista ahdinkoa. Kristittyinä meidän pitää olla valveutuneita ja noudattaa siviilivelvollisuuksiemme täyttämistä (Matt. 22:21).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Haluaako Jumala kristittyjen äänestävän?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries