settings icon
share icon
Kysymys

Mitä on Kristillinen Tiede?

Vastaus


Kristillisen Tieteen perustaja oli Mary Baker Eddy (1821-1910), joka kehitti uusia ideoita hengellisyydestä ja terveydestä. Oman parantumiskokemuksensa seurauksena vuonna 1866 Eddy käytti vuosia Raamatun opiskeluun, rukoukseen ja eri parantamismenetelmien tutkimiseen. Tästä kehittyi vuonna 1879 parantamisjärjestelmä nimeltä "Kristillinen Tiede". Hänen kirjansa Science and Health with Key to the Scriptures (Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun) avasi uusia näkemyksiä mielen, ruumiin ja hengen kanssakäymiseen. Hän jatkoi perustamalla opiston, seurakunnan, kustantamon ja tunnetun sanomalehden nimeltä "The Christian Science Monitor". Koska Kristillisellä Tieteellä on yhtäläisyyksiä muitten ryhmien kanssa, monet kuvittelevat, että se on epäkristillinen kultti.

Kristillinen Tiede opettaa Jumalan - kaiken Äidin - olevan täysin hyvän ja hengellisen ja kuinka Jumalan luomakunta, johon kuuluu kaikkien ihmisten pohjimmainen luonne, on virheetön ja hengellinen jumalallisuuden ilmentymä. Koska Jumalan luomistyö on hyvä, pahat asiat kuten taudit, kuolema ja synti eivät voi olla osa todellisuutta. Näin ollen ne aiheutuvat Jumalasta erillään elämisestä. Rukous on keskeinen tekijä lähentymisessä Jumalaan ja ihmisen vaivojen parantamiseksi. Tämä opetus poikkeaa Raamatusta, jossa opetetaan ihmisen syntyvän syntisenä, jonka hän on perinyt Aadamin syntiinlankeemuksesta ja kuinka synti erottaa meidät Jumalasta. Ilman Jumalan pelastavaa armoa emme koskaan parannu kaikkein suurimmasta sairaudesta, synnistä.

Sen sijaan, että he opettaisivat Jeesuksen parantavan hengellisen sairautemme (lue Jes. 53:5), Kristilliset Tieteilijät käyttävät Jeesuksen opetuksia mallina parantumiseen samalla uskoen sen korostavan parantumisen keskeistä osuutta pelastuksessa. Kristilliset Tieteilijät rukoilevat kokeakseen enemmän Jumalan rakkautta ja voidakseen auttaa muitakin kokemaan Jumalan ymmärtämisen muassaan tuoman parantumisen.

Monille Kristillisille Tieteilijöille hengellinen parantuminen on ensimmäinen tärkeä päämäärä ja sen jälkeen he pyrkivät käyttämään rukouksen voimaa lääketieteellisen hoidon korvikkeena. Valtiovalta on aika ajoin puuttunut tällaiseen menettelyyn, erityisesti kun kyseessä on ollut hoidon epääminen alaikäisiltä. Järjestöllä ei kuitenkaan ole mitään käskyjä koskien jäsentensä terveydenhoitoa.

Kristillisellä Tieteellä ei ole pastoreita. Sen sijaan Raamattu ja Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun korvaavat pastorin ja saarnaajan. Raamatun oppikursseja tutkitaan päivittäin ja sunnuntaisin valitut maallikkojäsenet lukevat niitä ääneen paikallisseurakunnassa. Kristillinen Tieteen seurakunnat järjestävät viikoittaisia todistuskokouksia, joissa yksittäiset seurakunnat jäsenet voivat kertoa kokemistaan parannuksista ja elpymisistä.

Kaikista eri kulteista Kristillinen Tiede on nimetty huonoimmin. Kristillinen Tiede ei ole kristillinen eikä myöskään tieteellinen. Kristillinen Tiede kieltää kaikki pääopetukset, jotka tekevät järjestelmästä kristillisen. Kristillinen Tiede vastustaa itse asiassa tiedettä ja johdattaa seuraajansa mystiseen uuden ajan hengellisyyteen, joka heidän mukaansa tarjoaa tien fyysiseen ja hengelliseen parantumisen. Meidän on syytä tunnistaa Kristillinen Tiede epäkristillisenä kulttina ja siitä syystä hylätä se.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä on Kristillinen Tiede?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries