settings icon
share icon
Kysymys

Mitä on sovinnonteko? Miksi meidän täytyy tehdä sovinto Jumalan kanssa?

Vastaus


Ajatellaanpa, että kahdella ystävällä on ollut riita. Heidän entinen hyvä ystävyytensä on nyt katkeamispisteessä. He eivät enää puhu toisilleen, koska puhuminen tuntuisi kömpelöltä. Ystävistä tulee pikkuhiljaa toisilleen vieraita. Sovinnonteko on ainoa mahdollisuus vieraantumisen estämiseen. Sovinnonteko palauttaa ystävyyden ja harmonian osapuolten välille. Kun hyvät ystävät ratkaisevat erimielisyytensä ja palauttavat suhteensa ennalleen, sovinnonteko on tapahtunut. 2. Kor. 5:18-19 opettaa meille, "Kaiken on saanut aikaan Jumala, joka Kristuksen välityksellä on tehnyt meidän kanssamme sovinnon ja uskonut meille tämän sovituksen viran. Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan."

Raamatun mukaan Jumala on tehnyt Kristuksen välityksellä sovinnon meidän kanssamme (Room. 5:10; 2. Kor. 5:18; Kol. 1:20-21). Koska me tarvitsimme sovinnon Jumalan kanssa, se merkitsee että suhteemme Jumalaan oli särkynyt. Koska Jumala on pyhä, oli syy meidän. Syntimme erottivat meidät hänestä. Room. 5:10 mukaan me olimme Jumalan vihollisia: "Jos kerran Jumalan Pojan kuolema sovitti meidät Jumalan kanssa, kun olimme hänen vihollisiaan, paljon varmemmin on Jumalan Pojan elämä pelastava meidät nyt, kun sovinto on tehty."

Jeesuksen kuolema ristillä täytti Jumalan oikeudenmukaisuuden vaatimukset ja mahdollisti rauhanteon hänen vihollistensa, meidän, kanssa. Sovinnonteko Jumalan kanssa on mahdollista, koska Jumala on armollinen ja antaa syntimme anteeksi. Jeesuksen uhrin ansiosta suhteemme on muuttunut vihollisesta ystäväksi, "En sano teitä enää palvelijoiksi... Minä sanon teitä ystävikseni (Joh. 15:15). Kristillinen sovinnonteko on suurenmoinen asia! Olimme Jumalan vihollisia, mutta nyt olemme hänen ystäviään. Olimme tuomittuja syntiemme tähden, mutta nyt olemme saaneet anteeksi. Sodimme Jumalaa vastaan, mutta nyt meillä on rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen (Fil. 4:7).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä on sovinnonteko? Miksi meidän täytyy tehdä sovinto Jumalan kanssa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries