settings icon
share icon
Kysymys

Mikä pelastus on? Mikä on kristillinen pelastusoppi?

Vastaus


Pelastus on vapautus vaarasta ja kärsimyksestä. Pelastuminen merkitsee vapauttamista ja suojelemista. Siihen sisältyy ajatusta voitosta, terveydestä tai varjelemisesta. Joskus Raamattu käyttää sanoja pelastunut tai pelastus tarkoittamaan väliaikaista, fyysistä vapauttamista, kuten esimerkiksi Paavalin pelastus vankilasta (Fil. 1:19).

Useammin sanaa pelastus käytetään puhuttaessa iankaikkisesta, hengellisestä pelastuksesta. Kun Paavali kertoi filippiläiselle vanginvartijalle mitä hänen pitäisi tekemän pelastuakseen, hän tarkoitti vanginvartijan iankaikkista kohtaloa (Ap. t. 16:30-31). Paavalin rinnasti pelastumisen Jumalan valtakuntaan pääsemiseen (Matt. 19:24-25).

Mistä me pelastumme? Kristillisen pelastusopin mukaan me pelastumme "vihalta", Jumalan synnin tuomiolta (Room. 5:9; 1. Tess. 5:9). Syntimme on erottanut meidät Jumalasta ja synnin seurauksena kuolemme (Room. 6:23). Raamatullinen pelastus tarkoittaa synnin seurauksilta pelastumista ja siten myös synnin poistamista.

Kuka meidät pelastaa? Ainoastaan Jumala voi poistaa synnin ja pelastaa meidät synnin rangaistukselta (2. Tim. 1:9; Tiitus 3:5).

Kuinka Jumala pelastaa meidät? Kristillisen pelastusopin mukaan Jumala pelastaa meidät Kristuksen avulla (Joh. 3:17). Tarkemmin sanottuna, pelastus on mahdollinen Jeesuksen ristinkuoleman ja sitä seuranneen ylösnousemisen kautta (Room. 5:10; Efes. 1:7). Raamattu tekee selväksi, että pelastus on Jumalan meille antama lahja, jota me emme ole ansainneet (Ef. 2:5, 8) ja joka on saatavissa ainoastaan Jeesuksen Kristuksen kautta (Ap. t. 4:12).

Kuinka me pelastumme? Me pelastumme uskon kautta. Ensin meidän pitää kuulla evankeliumi - hyvät uutiset Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemisesta (Ef. 1:13). Sen jälkeen meidän pitää uskoa - laittaa luottamuksemme Herraan Kristukseen (Room. 1:16). Tähän sisältyy katuminen, mielen muutos koskien syntiä ja Kristusta (Ap. t. 3:19) ja hänen nimeensä turvautuminen (Room. 10:9-10, 13).

Kristillinen pelastus voidaan määritellä seuraavasti: "Jumalan armosta tapahtuva vapautus synnin iankaikkisesta rangaistuksesta, mikä annetaan niille, jotka uskon kautta hyväksyvät Jumalan ehdot parannuksen tekoon ja uskoon Herraan Jeesukseen." Pelastus on ainoastaan Jeesuksen kautta (Joh. 14:6; Ap. t. 4:12) ja Jumala yksin mahdollistaa ja takaa sen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä pelastus on? Mikä on kristillinen pelastusoppi?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries