settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa kristillisestä konfirmaatiosta?

Vastaus


Konfirmaatio on sakramentti tai riitti, jota harjoitetaan joissakin uskontokunnissa osoittamaan hengellisen kypsyyden saavuttamista. Katolisessa ja anglikaanisessa uskontokunnissa konfirmaation kautta nuoret saavat seurakunnan virallisen jäsenyyden. Joskus siihen sisältyy "konfirmaationimen" antaminen, joka on monesti jonkun pyhimyksen nimi ja jota käytetään sitten henkilön toisena nimenä. Ne, jotka harjoittavat konfirmaatioriittiä, uskovat sen merkitsevän lapsikasteen saaneen henkilön saavan seurakunnan täysjäsenyyden ja henkilökohtaisen uskon vastaanottamisen. Katolisille ja anglikaaneille konfirmaation on yksi seitsemästä sakramentista.

Raamattu tosin ei opeta mitään koskien tätä rituaalia. Raamatun mukaan kukaan toinen henkilö ei voi "vahvistaa" (konfirmoida) jonkun toisen uskoa. Jokaisen on itse päätettävä oman sielunsa kohtalosta seuraavin perustein. Ensimmäiseksi, sydämessämme oleva Pyhä Henki antaa meille varmuuden pelastuksestamme. "Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia" (Room. 8:16). Vastaanottaessamme Kristuksen Herrana ja Pelastajana, Pyhä Henki asettuu sydämemme ja antaa meille sisäisen vakuutuksen pelastuksestamme. Hän auttaa meitä ymmärtämään hengellisiä totuuksia (1. Kor. 2:13-14) ja varmistaa siten, että olemme uusia luomuksia Kristuksessa (2. Kor. 5:17).

Uskomme käy myös ilmi pelastustamme seuraavista todisteista. 1. Joh. 1:5-10 opettaa, kuinka pelastuksemme todisteena on uusi elämämme: vaellamme valkeudessa, emme valehtele ja tunnustamme syntimme. Jaakobin toinen luku tekee selväksi, että uskomme ilmenee tekojemme kautta. Teot eivät pelasta meitä, mutta ne ovat seuraus pelastavasta uskosta. Jeesus sanoi, "Hedelmistä te siis tunnette heidät"(Matt. 7:20). Pyhä Henki saa aikaan hengen hedelmiä elämässämme (Gal. 5:22) ja ne todistavat hänen olevan meissä.

Tämän vuoksi Paavali kehottaa meitä, "Tutkikaa itseänne, oletteko uskossa. Pankaa itsenne koetteelle. Ettekö huomaa, että Jeesus Kristus on teidän keskellänne*? Ellei niin ole, ette selviydy koetuksesta (2. Kor. 13:5). Tämän lisäksi Pietari neuvoo meitä seuraavin sanoin, "Pyrkikää siis, veljet, yhä innokkaammin tekemään lujaksi kutsumuksenne ja valintanne. Kun näin teette, te ette koskaan lankea, ja niin te saatte avatuista ovista vapaasti astua meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan" (2. Piet 1:10-11).

Pelastuksemme lopullinen "konfirmaatio" on vielä edessäpäin tulevaisuudessa. Kristityt kestävät loppuun saakka ja Paavali kertoo tästä 1. Kor. 1:7-8, "Ja teillä on armolahjojen koko rikkaus odottaessanne Herramme Jeesuksen Kristuksen ilmestymistä. Jumala on myös vahvistava teitä loppuun saakka niin, ettei teissä ole moitteen sijaa Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemisen päivänä." Ef. 1:13-14 opettaa meille Pyhän Hengen olevan pelastuksemme sinetti: "Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne." Tämä on näin ollen konfirmaation todellinen merkitys: Kristuksen verellä ostettu pelastus, jonka me uskon kautta otamme vastaan, josta kuuliainen elämämme on todisteena ja jonka meissä asuva Pyhä Henki vahvistaa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa kristillisestä konfirmaatiosta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries