settings icon
share icon
Kysymys

Onko kielillä puhuminen todiste Pyhän Hengen saamisesta?

Vastaus


Apostolien teoissa kolmesti Pyhän Hengen saamiseen liittyy kielillä puhuminen - Ap. t. 2.4, 10:44 ja 19:6. Nuo kolme kohtaa ovat ainoat kerrat Raamatussa, missä kielillä puhuminen on todisteena Pyhän Hengen saamisesta. Apostolien teoissa tuhannet ihmiset vastaanottivat Jeesuksen ja heidän kielillä puhumisesta ei sanota sanaakaan (Ap. t. 2:41, 8:5-25, 16:31-34, 21:20). Missään kohden Uudessa testamentissa ei opeteta, että kielillä puhuminen on ainoa todiste Pyhän Hengen saamisesta. Itse asiassa, Uusi testamentti opettaa vastakkaista. Meille kerrotaan, että Pyhä Henki on jokaisessa Kristukseen uskovassa (Room. 8:9; 1. Kor. 12:13; Ef. 1:13-14), mutta kaikki uskovat eivät puhu kielillä (1. Kor. 12:29-31).

Miksi kielillä puhuminen oli todiste Pyhästä Hengestä edellä mainituissa kolmessa Apostolien tekojen kohdassa? Apostolien tekojen luvun kaksi mukaan apostolit kastettiin Pyhällä Hengellä ja he saivat voiman evankeliumin levittämiseen. Apostolit saivat kielten puhumisen lahjan, jotta he pystyivät jakamaan totuuden muiden kanssa kuulijoiden omalla kielellä. Apostolien tekojen luvussa 10 Pietari lähetettiin jakamaan evankeliumia ei-juutalaisten keskuuteen. Pietari ja muut varhaiskristityt olivat juutalaisia ja haluttomia ottamaan ei-juutalaisia seurakunnan jäseniksi. Jumala käytti ei-juutalaisten kielillä puhumista osoittaakseen, että he olivat saaneet saman Pyhän Hengen kuin apostolitkin (Ap. t. 10:47, 1:17).

Ap. t. 10:44-47 kuvailee tätä seuraavasti: "Pietarin vielä puhuessa laskeutui Pyhä Henki kaikkiin, jotka olivat hänen sanojaan kuulemassa. kaikki Pietarin mukana tulleet juutalaiset uskonveljet ihmettelivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin myös pakanoihin; he kuulivat, kuinka nämä puhuivat kielillä ja ylistivät Jumalan suuruutta. Silloin Pietari sanoi: "Kuka voi estää kastamasta vedellä näitä, jotka ovat saaneet Pyhän Hengen niin kuin mekin?" Pietari viittasi tähän tapahtumaan myöhemmin todisteena siitä, että Jumala pelasti myös ei-juutalaisia (Ap. t. 15:7-11).

Kielillä puhumista ei käytetä missään todisteena siitä, että se tapahtuu kaikille kristityille heidän vastaanottaessaan Jeesuksen Kristuksen pelastajanaan ja ovat siten kastetut Pyhällä Hengellä. Kaikista Uuden testamentin kuvauksista ainoastaan kahdessa on tallennettu kielillä puhuminen tällaisessa yhteydessä. Kielillä puhuminen oli ihmelahja tiettyä tarkoitusta ja ajankohtaa varten. Se ei koskaan ole ollut ainoa todiste Pyhän Hengen saamisesta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko kielillä puhuminen todiste Pyhän Hengen saamisesta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries