settings icon
share icon
Kysymys

Kerran pelastettu aina pelastettu?

Vastaus


Kun ihminen pelastuu, onko hän aina pelastettu? Kun ihminen tulee tuntemaan Jeesuksen Pelastajanaan, hän pääsee sellaiseen suhteeseen Jumalan kanssa, joka takaa hänelle ikuisen pelastuksen. Lukemattomat raamatunkohdat julistavat tätä tosiasiaa.

(a) Room. 8:30 ilmoittaa: ”Ne, jotka Jumala on edeltä määrännyt, hän on myös kutsunut; ne, jotka hän on kutsunut, hän on myös tehnyt vanhurskaiksi; niille, jotka hän on tehnyt vanhurskaiksi, hän on myös lahjoittanut kirkkautensa.” Tämä jae kertoo meille, että siitä hetkestä alkaen, kun Jumala valitsee meidät, olemme ikään kuin astuneet Hänen läsnäolonsa kirkkauteen taivaassa. Mikään ei voi estää uskovaa eräänä päivänä saamasta Jumalan kirkkautta, koska Jumala on jo taivaassa määrännyt sen. Kun ihminen on vanhurskautettu, hänen pelastuksensa on varma – hän on yhtä turvassa kuin jos hän olisi jo kirkastettuna taivaassa.

(b) Paavali kysyy kaksi ratkaisevaa kysymystä Roomalaiskirjeen 8. luvun jakeissa 33-34:”Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala - mutta hän julistaa vanhurskaaksi! Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus - mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme.” Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Ei kukaan, koska Kristus puhuu puolestamme. Kuka voi tuomita meidät? Ei kukaan, koska Kristus, Hän joka kuoli puolestamme, on se joka tuomitsee. Meidän Pelastajamme on sekä puolestapuhuja että tuomari.

(c) Uskovat syntyvät uudesti tullessaan uskoon (Joh. 3:3; Tiit. 3:5). Jotta uskova voisi menettää pelastuksensa, hänen pitäisi ”pois-uudestisyntyä”. Raamattu ei anna mitään todisteita siitä, että uusi syntymä voitaisiin ottaa pois.

(d) Pyhä Henki asuu kaikissa uskovissa (Joh. 14:17; Room. 8:9) ja kastaa kaikki uskovat yhdeksi ruumiiksi (1 Kor. 12:13). Jotta uskova menettäisi pelastuksensa, Pyhän Hengen pitäisi poistua hänestä ja hänen pitäisi irrota Kristuksen ruumiista.

(e) Joh. 3:15 sanoo, että kaikki Jeesukseen Kristukseen uskovat ”saavat iankaikkisen elämän”. Jos uskot Kristukseen tänään ja sinulla on ikuinen elämä, mutta menetät sen huomenna, silloinhan se ei koskaan ollutkaan ”ikuinen”. Siispä jos voit menettää pelastuksesi, Raamatun lupaukset ikuisesta elämästä olisivat virheellisiä.

(f) Vakuuttavimman perustelun antaa itse Raamattu sanoessaan: ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Room. 8:38-39). Muista, että Jumala joka pelasti sinut, on myös Jumala joka pitää sinut omanaan. Kun meidät on kerran pelastettu, olemme aina pelastettuja. Pelastuksemme on ehdottomasti ikuinen!

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kerran pelastettu aina pelastettu?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries