settings icon
share icon
Kysymys

Mitä neuvoja Raamattu antaa koskien kauneusleikkauksia?

Vastaus


Raamattu ei anna ohjeita koskien kristityn kauneusleikkauksia. Raamatusta ei löydy mitään viitteitä siitä, että kauneusleikkauksessa itsessään olisi mitään pahaa. Meidän on kuitenkin pohdittava muutamia seikkoja, ennen kuin päätämme haluammeko osallistua tällaiseen operaatioon. Kehon muuttaminen on luonnotonta ja siihen liittyy aina fyysisiä ja psykologisia riskitekijöitä. Kenenkään ei siksi pitäisi joutua "puukotettavaksi" tutkimatta muita vaihtoehtoja ja leikkauksen sivuvaikutuksia. Henkilön on myös tunnistettava motivaationsa haluamalleen leikkaukselle. Jos sinulla on fyysisiä epämuodostumia, joko synnynnäisiä tai onnettomuuksien aiheuttamia, on luonnollista, että haluat näyttää normaalilta ja muiden kaltaiselta. On myös tilanteita, joissa henkilöllä on poikkeavuuksia, jotka saavat heidät tunteman olonsa kiusallisiksi. Tällainen saattaa olla esimerkiksi poikkeuksellisen iso tai epämuodostunut nenä. Kuitenkin lähes kaikissa tapauksissa kauneusleikkauksia tehdään parantamaan herkkätuntoisuutta fyysisin toimin, huomion keräämiseksi tai muiden hyväksynnän saamiseksi.

Yleisiä kauneusleikkauksia ovat rintojen suurentaminen, rasvaimu, kasvojen kohotus, pakaroiden muotoilu, näkyvien verisuonien korjaus, silmäluomien kohotus, botox-ruiskeet ja nenän tai kasvojen muokkaus. Joka vuosi arviolta kahdelle miljoonalle ihmiselle suoritetaan jokin näistä toimenpiteistä ja niihin käytetään valtaisa summa rahaa, aikaa ja vaivaa. Kun turhamaisuus saa henkilön ryhtymään leikkaukseen, hän tekee itsestään idolin. Raamattu varoittaa meitä olemasta itsekkäitä ja turhamaisia (Fil. 2:3-4) ja vetämästä muiden huomiota ulkonäköömme (1. Tim. 2:9). Toinen tekijä on rahallinen. Tämä voi olla merkittävä tekijä, koska lähes kaikilla on perhe ja kauneusleikkauksen kustannukset voivat haitata perheen muiden tarpeiden täyttämistä. Raamatun mukaan meidän on käytettävä Jumalan meille antamia varoja viisaasti (Sananl. 11:24-25; Luuk. 16:10-12).

Kaikkein tärkeintä ennen kauneusleikkaukseen ryhtymistä on pyytää Jumalan neuvoa tilanteeseen. Raamatun mukaan Jumala välittää murheistamme ja näin ollen meidän tulee saattaa ne hänen eteensä (1. Piet. 5:7). Pyhän Hengen ja Raamatun antamalla viisaudella ja ohjauksella voimme tehdä Jumalaa miellyttävän ja kunnioittavan päätöksen. "Kauneus katoaa, viehätys haihtuu, ylivertainen se vaimo, joka pelkää Herraa!” (San. 31:30). Edes kaikkein kyvykkäin kirurgi ei voi estää ajan hampaan nakerrusta ja ikääntyminen mitätöi lopulta kaikkien kauneusleikkausten lopputuloksen. Muotoillut ruumiinosat painuvat ja kohotetut kasvot rypyttyvät uudestaan. Siksi on tärkeää kaunistaa sisäistä minää, "Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta: salassa oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki. Tämä on Jumalan silmissä kallisarvoista (1. Piet. 3:4).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä neuvoja Raamattu antaa koskien kauneusleikkauksia?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries