settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on kristillisen kasteen oikea suoritustapa?

Vastaus


Yksinkertaisin vastaus tähän kysymykseen löytyy sanan "kaste" merkityksestä. Se tulee kreikan kielen sanasta, joka merkitsee "veteen upottamista". Näin ollen kasteen suorittaminen pirskottamalla tai valuttamalla on ristiriitainen menetelmä. Kasteen suoritus vettä valuttamalla merkitsisi "veteen upottamista valuttamalla vettä jonkun päälle". Kasteen täytyy sanan merkityksen mukaisesti olla veteen upottaminen.

Kristillinen kaste havainnollistaa uskovan samaistumista Kristuksen kuolemaan, hautaamiseen ja ylösnousemukseen. "Tiedättehän, että meidät kaikki Kristukseen Jeesukseen kastetut on kastettu hänen kuolemaansa. Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista” (Room. 6:3-4). Kristillisessä kasteessa veteen upottaminen kuvastaa Kristuksen kanssa haudatuksi tulemista. Vedestä nouseminen kuvaa Kristuksen ylösnousemusta. Näin ollen veteen upottaminen on ainoa menetelmä, joka kuvaa Kristuksen kanssa hautaamista ja ylösnousemista. Kasteen suorittaminen pirskottamalla tai vettä valuttamalla otettiin käyttöön epäraamatullisen lapsikasteen johdosta.

Kastaminen upottamalla, vakka se on kaikkein raamatullisin tapa samaistua Kristuksen kanssa, ei kuitenkaan ole pelastumisen ehto (vaikka jotkut näin uskovatkin). Se on paremminkin seuraus tottelevaisuudesta, julkinen tunnustus uskosta Kristukseen ja osoitus halusta samaistua hänen kanssaan. Kaste kuvaa vanhan elämämme taakse jättämistä ja uuden luomuksen syntymistä (2. Kor. 5:17). Kaste upottamalla on ainoa tapa, joka kuvaa tätä suurta muutosta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on kristillisen kasteen oikea suoritustapa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries