Onko kaste tarpeen, ennen kuin henkilö voi osallistua ehtoolliseen?


Kysymys: Onko kaste tarpeen, ennen kuin henkilö voi osallistua ehtoolliseen?

Vastaus:
Raamatussa ei opeteta kasteen tarpeellisuutta ennen Herran ehtoollisen nauttimista. On kuitenkin huomattava, että sekä kasteen että ehtoollisen ehtona on pelastus uskon kautta Jeesukseen Kristukseen.

Jeesus ohjeisti Herran ehtoollisen viettämisen nauttiessaan pääsiäisateriaa opetuslastensa kanssa ennen ristiinnaulitsemistaan (Matt. 26:20-28). Hän antoi suuren lähetyskäskyn ylösnousemuksensa jälkeen kehottaen opetuslapsiaan menemään kaikkialle maailmaan ja opettamaan evankeliumia (Matt. 28:19). Tätä käskyä seurasi toinen käsky, nimittäin uusien uskovien kastaminen. Seurakunnat ovat kastaneet kolmiyhteisen Jumalan nimeen alusta saakka. Ainoa vaatimus kasteelle, kuten yllä olevasta selviää, on usko Herraan Jeesukseen Kristukseen Pelastajana. Kaste kuvaa pelastusta ja se on kuuliaisuuden osoitus Herralle. Monet raamatunoppineet pitävät sitä ensimmäisenä askeleena kuuliaiselle opetuslapseudelle.

Herran ehtoollinen on kristittyjen tapa muistaa Herran kuolemaa. Kaste on tärkeä Kristukseen uskovien tunnusmerkki. Jos jotakuta ei ole vielä kastettu, hän tosin voi olla kristitty uskova, mutta hän ei kuitenkaan ole julkisesti tunnustanut itseään sellaisena tai ottanut ensimmäistä kuuliaisuuden askelta Kristuksen seuraamisessa. Ehkä tämän vuoksi joissakin seurakunnissa vaaditaan kaste, ennen kuin henkilö voi osallistua Herran ehtoolliselle. Raamattu ei kuitenkaan ohjeista tekemään näin.

English
Paluu suomenkieliselle etusivulle

Onko kaste tarpeen, ennen kuin henkilö voi osallistua ehtoolliseen?

Selvitä, miten ...

Vietät ikuisuuden Jumalan kanssaSaat anteeksiannon Jumalalta