Miten, miksi ja kuinka Herra rankaisee meitä synneistämme?


Kysymys: Miten, miksi ja kuinka Herra rankaisee meitä synneistämme?

Vastaus:
Herran kuritus on usein laiminlyöty tosiasia uskovien elämässä. Monesti valitamme olosuhteitamme huomaamatta, että ne ovat syntiemme seurausta ja Herran rakastavan ja hellän kurituksen seurausta syntiemme tähden. Tällainen itsekeskeinen tietämättömyys saattaa johtaa piintyneeseen syntiin uskovan elämässä, josta seuraa yhä ankarampi kuritus.

Emme saa sekoittaa kuritusta kylmäveriseen rangaistukseen. Herran kuritus on seuraus hänen rakkaudestaan ja halustaan pitää meidät pyhinä. "Älä torju, poikani, Herran kuritusta, älä katkeroidu, kun hän ojentaa sinua. Jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa niin kuin isä omaa lastaan" (Sananl. 3:11-12; lue myös Hepr. 12:5-11). Herra käyttää koettelemuksia, pulmia ja ahdinkoja tuodakseen meidät katuen takaisin luokseen . Hänen kurituksensa kasvattaa uskoamme ja uudistaa suhteemme häneen (Jaak. 1:2-4), puhumattakaan kyseisen synnin paulan murtamisesta.

Herran kuritus on omaksi parhaaksemme ja sen myötä myös hän saa enemmän kunniaa elämämme kautta. Hän haluaa meidän viettävän pyhää elämää, jossa heijastuu Jumalan meille antama uusi luomus. "Olkaa kuuliaisia lapsia älkääkä taipuko noudattamaan himoja, joiden vallassa ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte. Niin kuin hän, joka teidät on kutsunut, on pyhä, niin tulkaa tekin pyhiksi kaikessa mitä teette. Onhan kirjoitettu: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä" (1. Piet. 1:14-16).

English
Paluu suomenkieliselle etusivulle

Miten, miksi ja kuinka Herra rankaisee meitä synneistämme?

Selvitä, miten ...

Vietät ikuisuuden Jumalan kanssaSaat anteeksiannon Jumalalta