settings icon
share icon
Kysymys

Miksi ihmiset torjuvat Jeesuksen pelastajanaan?

Vastaus


Jeesuksen hyväksyminen tai torjuminen pelastajana on elämän tärkein kysymys. Miksi niin monet torjuvat Jeesuksen pelastajanaan? Syyt Kristuksen torjumiseen ovat yhtä moninaiset kuin on ihmisiä, mutta seuraavia neljää voidaan käyttää eri ryhmien edustajina:

1) Jotkut eivät näe tarvetta pelastajalle. He pitävät itseään "varsin hyvinä" eivätkä ymmärrä, että kaikki ovat syntisiä eivätkä näin ollen päästä Jumalan luo omin voimin. Jeesus sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6). Kristuksen torjujat eivät pysty puolustautumaan Jumalan edessä vedoten omiin suorituksiinsa.

2) Jotkut pelkäävät syrjäytymistä ja vainoa ja tämän vuoksi kieltäytyvät vastaanottamasta Kristusta pelastajanaan. Joh. 12:43-43:ssa kuvatut uskottomat eivät halunneet tunnustaa Kristusta, koska he olivat kiinnostuneempia omasta asemastaan ihmisten edessä kuin Jumalan tahdon täyttämisestä. Näiden fariseusten rakkaus muiden arvonantoa ja yhteiskunnallista asemaa kohtaan oli sokaissut heidät. "iIhmisten antama kunnia oli heille rakkaampi kuin Jumalan antama."

3) Jotkut pitävät tämän maailman tavaroita iankaikkista omaisuutta tärkeämpinä. Kertomus tällaisesta miehestä on annettu Matt. 19:16-23. Hän ei ollut valmis luopumaan maallisesta omaisuudestaan saadakseen iankaikkisen elämän Jeesuksen kanssa (2. Kor. 4:16-18).

4) Monet vastustavat Pyhän Hengen vetovoimaa Jeesuksen luo. Stefanus oli alkuseurakunnan johtohahmoja ja kun häntä oltiin tappamassa, hän sanoi murhaajilleen, "Te niskuroijat, ympärileikatut mutta sydämeltänne ja korviltanne pakanat! Aina te olette vastustamassa Pyhää Henkeä -- niin kuin isänne, niin myös te!" (Ap. t. 7:51). Paavali teki samankaltaisen päätelmän puhuessaan evankeliumin hylkääjille Ap. t. 26:23-27.

Mikä tahansa onkaan syynä Jeesuksen Kristuksen hylkäämiseen, niillä kaikilla on iankaikkiset seuraukset. "Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." (Apt. 4:12) ja ne jotka hylkäävät hänet, oli syy mikä tahansa, kohtaavat iankaikkisen "pimeyden", jossa "itketään ja kiristellään hampaita" (Matt. 25:30).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi ihmiset torjuvat Jeesuksen pelastajanaan?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries