settings icon
share icon
Kysymys

Koskeeko Ilm. 22:18-19 varoitus koko Raamattua vai ainoastaan Ilmestyskirjaa?

Vastaus


Ilm. 22:18-19 varoittaa ketään vääristelemästä tai muuttamasta Raamatun tekstiä: "Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. Jos joku ottaa pois jotakin tämän ennustusten kirjan sanoista, ottaa Jumala pois hänen osallisuutensa elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kerrottu." Koskevatko nämä jakeet koko Raamattua vai ainoastaan Ilmestyskirjaa?

Tämä varoitus on annettu erityisesti niille, jotka vääristelevät Ilmestyskirjan viestiä. Jeesus itse antoi Ilmestyskirjan näyn apostoli Johannekselle (Ilm. 1:1). Hän lopettaa kirjan viestin vakuuttamalla sen profetioiden lopullisuudesta. Nämä ovat hänen sanojaan ja hän varoittaa niiden väärentämisestä millään tavoin lisäyksillä, vähennyksillä, muutoksilla tai tahallisilla väärinkäsityksillä. Varoitus on selvä ja jyrkkä. Ilmestyskirjan vitsaukset kohtaavat kaikkia näihin syyllistyviä ja he eivät saa iankaikkista elämää taivaassa.

Vaikkakin Ilm. 22:18-19 varoitukset koskevat erityisesti Ilmestyskirjaa, niitä voidaan soveltaa kaikkiin Jumalan Sanaa vääristeleville. Mooses antoi samankaltaisen varoituksen 5. Moos. 4:1-2, missä hän varoittaa israelilaisia kuuntelemaan ja noudattamaan Herran käskyjä, eikä lisäämään tai poistamaan niistä. Sananl. 30:5-6 on samanlainen varoitus sille, joka lisää Jumalan sanoihin: häntä nuhdellaan ja hänet todetaan valehtelijaksi. Vaikka Ilm. 22:18-19 varoitus koskee erityisesti Ilmestyskirjaa, sama periaate pätee koko Jumalan Sanaan. Meidän on kohdeltava Raamattua huolellisesti ja kunnioituksella, jotta emme vääristele sen sanomaa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Koskeeko Ilm. 22:18-19 varoitus koko Raamattua vai ainoastaan Ilmestyskirjaa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries