settings icon
share icon
Kysymys

Onko ikuinen pelastusvarmuus raamatullista?

Vastaus


Kun ihminen ottaa Jeesuksen vastaan Pelastajanaan, hän pääsee sellaiseen suhteeseen Jumalan kanssa, joka takaa hänelle ikuisen pelastusvarmuuden. Juud. 1:24 julistaa: ”Hänen, jolla on voima varjella teidät lankeamasta ja riemun vallitessa asettaa teidät tahrattomina kirkkautensa eteen.” Jumalan voima kykenee estämään uskovan lankeamisen. On Hänen asiansa, ei meidän, asettaa meidät Hänen kirkkautensa eteen. Ikuinen pelastusvarmuutemme on tulosta siitä, että Jumala pitää meistä kiinni, ei siitä, että me ylläpidämme omaa pelastustamme.

Herra Jeesus Kristus julisti: ”Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä” (Joh. 10:28-29). Olemme lujasti sekä Jeesuksen että Isän kädessä. Kuka pystyisi irrottamaan meidät sekä Isän että Pojan otteesta?

Ef. 4:30 kertoo meille, että uskovat ovat saaneet Pyhän Hengen ”sinetiksi lunastuksen päivää varten”. Jos uskovilla ei olisi ikuista pelastusvarmuutta, sinetti ei voisi todella olla lunastukseen päivään asti, vaan ainoastaan synnin tekemisen, luopumuksen tai epäuskon päivään asti. Joh. 3:15-16 sanoo, että kuka ikinä uskoo Jeesukseen Kristukseen, se saa ”iankaikkisen elämän”. Jos ihmiselle luvattaisiin ikuinen elämä, joka sitten otettaisiinkin pois, se ei koskaan olisi ollutkaan ”ikuinen”. Jos ikuinen pelastusvarmuus ei ole totta, Raamatun lupaukset ikuisesta elämästä olisivat virheellisiä.

Vahvin perustelu ikuiselle pelastusvarmuudelle löytyy Roomalaiskirjeestä: ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme” (Room. 8:38-39). Ikuinen pelastusvarmuutemme perustuu Jumalan rakkauteen lunastamiaan ihmisiä kohtaan. Ikuisen pelastuksemme on Isä luvannut, Kristus ostanut ja Pyhä Henki sinetöinyt.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko ikuinen pelastusvarmuus raamatullista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries