settings icon
share icon
Kysymys

Miksi Jumala laittoi hyvän- ja pahantiedon puun Eedenin puutarhaan?

Vastaus


Jumala laittoi hyvän- ja pahantiedon puun Eedenin puutarhaan antaakseen Aadamille ja Eevalle mahdollisuuden totella häntä tai olla tottelematon häntä kohtaan. Aadam ja Eeva olivat vapaita tekemään mitä ikinä he halusivatkaan, paitsi he eivät saaneet syödä hyvän- ja pahantiedon puusta. 1. Moos. 2:16-17, "Herra Jumala sanoi ihmiselle: Saat vapaasti syödä puutarhan kaikista puista. Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma." Jos Jumala ei olisi antanut Aadamille ja Eevalle valinnan mahdollisuutta, he olisivat olleet pohjimmiltaan robotteja, jotka toimivat ennalta määrätyn ohjelman mukaan. Jumala loi Aadamin ja Eevan "vapaiksi" olennoiksi, kykeneviksi tekemään päätöksiä, pystyviksi valitsemaan hyvän ja pahan välillä. Jotta Aadam ja Eeva olisivat olleet todella vapaita, heillä täytyi olla mahdollisuus valita.

Puussa tai sen hedelmissä ei sinällään ollut mitään pahaa. On epätodennäköistä, että hedelmän syöminen lisäsi Aadamin ja Eevan tiedon määrää. Tottelemattomuus avasi Aadamin ja Eevan silmät pahalle. Heidän syntinsä olla tottelematta Jumalaa toi synnin ja pahuuden maailmaan ja heidän elämäänsä. Hedelmän syöminen oli tottelemattomuus Jumalaa vastaan; se antoi Aatamille ja Eevalle tiedon pahuudesta (1. Moos. 3:6-7).

Jumala ei halunnut Aadamin ja Eevan tekevän syntiä. Hän tiesi ennalta, mitkä tulisivat olemaan synnin seuraukset. Jumala tiesi Aadamin ja Eevan tekevän syntiä ja sen kautta tuovan pahuuden, kärsimyksen ja kuoleman maailmaan. Miksi Jumala sitten salli Saatanan viettelevän Aadamin ja Eevan? Jumala salli sen pakottaakseen heidät tekemään valinnan. Aadam ja Eeva valitsivat, vapaasta tahdostaan, olla tottelemattomia Jumalaa kohtaan ja syödä kielletystä hedelmästä. Lopputulokset - pahuus, synti, kärsimys, sairaus ja kuolema - ovat olleet maailman vitsauksena aina noista ajoista lähtien. Aadamin ja Eevan päätös on johtanut siihen, että jokainen ihminen syntyy synnillisen luonnon kera ja taipumuksella tehdä syntiä. Heidän päätöksensä johti siihen, että Jeesuksen Kristuksen täytyi kuolla ristillä ja vuodattaa verensä meidän puolestamme. Uskon kautta Kristukseen me voimme vapautua synnin seurauksista ja päästä lopulta vapaaksi synnistä. Kaikukoon korvissamme apostoli Paavalin sanat roomalaiskirjeen kohdasta 7:24-25, "Minä kurja ihminen! Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Herramme Jeesuksen Kristuksen tähden!"

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Miksi Jumala laittoi hyvän- ja pahantiedon puun Eedenin puutarhaan?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries