settings icon
share icon
Kysymys

Mitä on Pyhän Hengen herjaus?

Vastaus


Pyhän Hengen herjauksesta kirjoitetaan Mark. 3:22-30 ja Matt. 12:22-32. Herjaaminen voidaan yleisesti määritellä uhmakkaana halveksuntana. Tätä termiä voidaan soveltaa moniin synteihin, kuten Jumalan kiroamiseen tai Jumalaan liittyvien asioiden tahalliseen häpäisemiseen. Siihen sisältyy myös Jumalan liittäminen johonkin pahaan tai hänelle oikeudenmukaisesti kuuluvan kunnian tai ansion kieltäminen. Hengen herjaaminen on kuitenkin erikoistapaus, josta kerrotaan Matt. 12:31. Siinä fariseukset nähdessään kieltämättömiä todisteita Jeesuksen ihmetöistä Pyhän Hengen voiman vaikutuksesta, väittivät Herran olleen Saatanan vaikutuksen alainen (Matt. 12:24). Huomaa seuraavaksi, kuinka Mark. 3:30 Jeesus hyvin yksityiskohtaisesti kuvaa tapahtunutta Pyhän Hengen herjausta.

Tässä herjauksessa on kysymys siitä, että joku syyttää Jeesuksen Kristuksen olevan paholaisen vallassa Pyhän Hengen sijaan. Näin ollen tätä nimenomaista herjausta Pyhää Henkeä vastaan ei voida toistaa nykyaikana. Jeesus Kristus ei ole maan päällä - hän istuu Jumalan oikealla puolella. Kukaan ei voi olla silminnäkijänä Jeesuksen Kristuksen ihmeille ja sitten väittää niiden tapahtuvan Saatanan, eikä Hengen, voimasta. Lähin vastaava esimerkki nykyaikana olisi se, että uudelleensyntyneen henkilön muuttuneen elämän sanottaisiin aiheutuneen Saatanan voimasta paremmin kuin henkilön sisäisen Pyhän Hengen vaikutuksesta.

Pyhän Hengen herjaus tänään, joka on sama kuin anteeksiantamaton synti, on jatkaa elämää epäuskossa. Epäuskossa kuolleelle ihmiselle ei ole olemassa anteeksiantoa. Jatkuva Pyhän Hengen vastustaminen hänen kehottaessaan sinua luottamaan Jeesukseen Kristukseen on anteeksiantamaton herjaus. Muista, mitä Joh. 3:16 opettaa: “ Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Myöhemmin samassa luvussa on seuraava jae: "Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään” (John 3:36). Ainoa keino pysyä osattomana anteeksiannosta on se, että ei kuulu "häneen uskoviin", sillä silloin kyseinen henkilö "ei tottele Poikaa".

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä on Pyhän Hengen herjaus?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries