settings icon
share icon
Kysymys

Mitä tarkoittaa Jeesuksen vastaanottaminen henkilökohtaisena Pelastajana?

Vastaus


Oletko koskaan vastaanottanut Jeesusta Kristusta henkilökohtaisena Pelastajanasi? Ennen kuin vastaat, saanhan ensin selittää kysymyksen. Ymmärtääksesi tämän kysymyksen oikein sinun pitää ensin ymmärtää oikein "Jeesus Kristus", "henkilökohtainen" ja "Pelastaja".

Kuka Jeesus Kristus on? Monet ihmiset pitävät Jeesusta Kristusta hyvänä ihmisenä, suurena opettajana tai jopa Jumalan profeettana. Nämä asiat Jeesuksesta ovat täysin totta, mutta ne eivät määrittele, kuka Hän todella on. Raamattu kertoo meille, että Jeesus on lihaksi tullut Jumala, Jumala ihmisen muodossa (ks. Joh. 1:1,14). Jumala tuli maailmaan opettamaan ja parantamaan meitä, ohjaamaan meitä oikeaan, antamaan meille anteeksi – ja kuolemaan puolestamme! Jeesus Kristus on Jumala, Luoja, kaikkivaltias Herra. Oletko ottanut vastaan tämän Jeesuksen?

Mikä on Pelastaja ja miksi me tarvitsemme Pelastajaa? Raamattu kertoo meille, että olemme kaikki tehneet syntiä, olemme kaikki tehneet pahaa (Room. 3:10-18). Syntimme vuoksi ansaitsemme Jumalan vihan ja tuomion. Ainoa oikeudenmukainen rangaistus ikuista Jumalaa vastaan tehdyistä synneistä on ikuinen rangaistus (Room. 6:23; Ilm. 20:11-15). Siksi tarvitsemme Pelastajaa!

Jeesus Kristus tuli maailmaan ja kuoli meidän sijastamme. Jeesuksen kuolema lihaksi tulleena Jumalana oli kertakaikkinen maksu synneistämme (2 Kor. 5:21). Jeesus kuoli kärsiäkseen rangaistuksen meidän synneistämme. (Room. 5:8). Jeesus maksoi hinnan, ettei meidän tarvitsisi. Jeesuksen ylösnousemus osoitti, että Hänen kuolemansa riitti sovittamaan syntimme. Juuri tämän takia Jeesus on ainoa oikea Pelastaja (Joh. 14:6; Apt. 4:12)! Luotatko Jeesukseen Pelastajanasi?

Onko Jeesus sinun "henkilökohtainen" Pelastajasi? Monien ihmisten mielestä kristillisyys on kirkossa käymistä, rituaalien suorittamista, tiettyjen syntien välttämistä. Sitä kristillisyys ei kuitenkaan ole. Todellista kristillisyyttä on henkilökohtainen suhde Jeesukseen Kristukseen. Jeesuksen vastaanottaminen henkilökohtaisena Pelastajana tarkoittaa, että henkilökohtaisesti uskot ja luotat Häneen. Kukaan ei pelastu toisten uskolla. Kukaan ei saa anteeksiantoa tekemällä tiettyjä tekoja. Ainoa keino pelastua on henkilökohtaisesti vastaanottaa Jeesus Pelastajana ja luottaa siihen, että Hänen kuolemansa maksoi syntivelkasi ja Hänen ylösnousemuksensa takaa sinulle iankaikkisen elämän (Joh. 3:16). Onko Jeesus sinun Pelastajasi?

Jos haluat ottaa Jeesuksen Kristuksen vastaan omana Pelastajanasi, sano seuraavat sanat Jumalalle. Muista, että tämän tai minkään muunkaan rukouksen sanominen ei pelasta sinua. Vain Kristukseen luottaminen voi pelastaa sinut synnistä. Tämän rukouksen avulla voit kuitenkin ilmaista Jumalalle uskosi Häneen ja kiittää Häntä siitä, että Hän on järjestänyt sinulle pelastuksen. "Jumala, tiedän että olen tehnyt syntiä sinua vastaan ja ansaitsen rangaistuksen. Mutta Jeesus Kristus otti kantaakseen minulle kuuluneen rangaistuksen, niin että uskomalla Häneen voisin saada anteeksi. Käännyn pois synnistäni ja luotan siihen, että Sinä olet pelastukseni. Otan Jeesuksen vastaan omana Pelastajanani! Kiitos ihmeellisestä armostasi ja anteeksiannostasi – iankaikkisen elämän lahjasta! Aamen!"

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä tarkoittaa Jeesuksen vastaanottaminen henkilökohtaisena Pelastajana?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries