settings icon
share icon
Kysymys

Mitä on Hengessä rukoileminen?

Vastaus


Hengessä rukoileminen on mainittu kolmesti Raamatussa. 1. Kor. 14:15 toteaa, "Mitä tämä siis tarkoittaa? Minun tulee rukoilla hengelläni, mutta myös ymmärryksellä; minun tulee laulaa kiitosta hengelläni, mutta myös ymmärryksellä. " Ef. 6:18 kuuluu, "Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta." Juuda 20 opettaa, "Rakkaat ystävät, rakentakaa te edelleen elämäänne pyhimmän uskonne perustalle, Pyhässä Hengessä rukoillen." Mitä siis Hengessä rukoileminen tarkoittaa?

Kreikankielen ilmaisu "rukoilla jossakin" voidaan ymmärtää eri tavoin. Se voi tarkoittaa "jonkin välityksellä", "jonkin avulla", "jossakin" tai "johonkin liittyen". Hengessä rukoileminen ei viittaa käyttämiimme sanoihin. Paremminkin, siinä on kysymys kuinka me rukoilemme. Hengessä rukoileminen tarkoittaa Hengen johdatuksen mukaista rukoilemista. Se tarkoittaa niiden seikkojen puolesta rukoilemista, joita Henki johdattaa meitä rukoilemaan. Room. 8:26 opettaa meitä sanoin, "Myös Henki auttaa meitä, jotka olemme heikkoja. Emmehän tiedä, miten meidän tulisi rukoilla, että rukoilisimme oikein. Henki itse kuitenkin puhuu meidän puolestamme sanattomin huokauksin."

Jotkut ymmärtävät 1. Kor. 14:15 rinnastavan Hengessä rukoilemisen kielillä rukoilemiseen. Käsitellessään kielillä puhumisen armolahjaa, Paavali mainitsee "hengessä rukoilemisen". 1. Kor. 14:14 mukaan henkilön rukoillessa kielillä, hän ei itse tiedä mitä hän sanoo, koska hän ei ymmärrä kyseistä kieltä. Kukaan ei ymmärrä sanottua, paitsi jos paikalla on tulkki (1. Kor. 14:27-28). Ef. 6:18 Paavali opettaa, "Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Kuinka voimme rukoilla moninaisia rukouksia pyhien edestä, jos kukaan, rukoilija mukaan lukien, ei ymmärrä sanottua? Näin ollen Hengessä rukoileminen tulee ymmärtää Hengen voimalla rukoilemisena, Hengen johdattamana rukoilemisena ja hänen tahtonsa mukaisena rukoilemisena, eikä kielillä rukoilemisena.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä on Hengessä rukoileminen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries