settings icon
share icon
Kysymys

Onko olemassa hengenheimolaisia avioliittoa ajateltaessa?

Vastaus


On olemassa yleinen ajatus hengenheimolaisuudesta eli siitä, että jokaista henkilöä varten on olemassa toinen henkilö, joka on juuri hänelle sopiva ja jos avioidut jonkun muun kanssa, sinusta ei tule koskaan onnellista. Onko tämä hengenheimolaisuuden ajatus raamatullinen? Ei, se ei ole. Hengenheimolaisuutta käytetään usein tekosyynä avioeroon. Avioliitossaan onnettomat ihmiset väittävät, että he eivät naineet hengenheimolaistaan ja siksi heidän täytyy erota ja alkaa etsimään sitä oikeaa puolisoa. Tämä ei ole mikään muu kuin tekosyy, räikeä epäraamatullinen tekosyy. Jos sinä olet naimisissa, silloin aviokumppanisi on sinun hengenheimolaisesi. Markus 10:7-9 julistaa, "Siksi mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako." Aviomies ja -nainen ovat "liittyneet", he ovat "yhtä lihaa", he "eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi" ja he ovat "yhdistyneet", toisin sanoen he ovat hengenheimolaisia.

Avioliitto ei ehkä ole niin yhtenäinen ja iloinen kuin pari toivoo. Heillä ei ehkä ole sitä fyysistä, tunteellista ja hengellistä yhtenäisyyttä kuin mitä he haluaisivat. Tästä huolimatta aviomies ja -nainen ovat edelleenkin hengenheimolaisia. Tällaisessa tilanteessa olevan avioparin täytyy ponnistella kehittääkseen hengenheimolaissuhdettaan. Noudattamalla Raamatun opetuksia avioliitosta (Ef. 5:22-33) pari voi kehittää intimiteettiään, rakkauttaan ja sitoutumistaan ollakseen sellainen "yksi liha", jota hengenheimolaisuus edellyttää. Jos sinä olet naimisissa, silloin aviokumppanisi on sinun hengenheimolaisesi. Vaikka avioliitto olisi kuinka epäsopuinen tahansa, Jumala voi tuoda siihen parannuksen, anteeksiannon, uudelleen rakentamisen, todellisen aviollisen rakkauden ja harmonian.

Onko mahdollista avioitua väärän ihmisen kanssa? Jos me annamme itsemme Jumalan huomaan ja etsimme hänen ohjaustaan, hän lupaa opastaa meitä. "Älä jätä elämääsi oman ymmärryksesi varaan, vaan turvaa koko sydämestäsi Herraan. Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien" (Sananl. 3:5-6). Tämän merkitys on se, että jos sinä et luota Herraan kaikesta sydämestäsi, silloin nojaat omaan ymmärrykseesi ja voit joutua väärään suuntaan. On mahdollista, että tottelemattomuuden vallassa ja ilman yhteyttä Jumalaan sinä saatat avioitua jonkun kanssa, jota hän ei halunnut sinun naivan. Jopa tällaisessa tilanteessa Jumala on kaikkivaltias ja tilanteen tasalla.

Vaikka tuollainen avioliitto ei olisikaan ollut Jumalan tahto, se on kuitenkin tapahtunut hänen kaikkivoipaisen tahtonsa ja suunnitelmansa puitteissa. Jumala vihaa avioeroa (Mal. 2:16) ja "väärän ihmisen naiminen" ei ole Raamatun mukaan peruste avioerolle. Väite, että "olen nainut väärän ihmisen, enkä ole koskaan onnellinen, ellen löydä oikeaa hengenheimolaistani" on epäraamatullinen kahdesta syystä. Ensimmäiseksi, se sisältää väitteen, että sinun väärä päätöksesi on ylittänyt Jumalan tahdon ja tuhonnut hänen suunnitelmansa. Toiseksi, se olettaa, että Jumala ei pysty muuttamaan vaikeuksissa olevaa avioliittoasi onnelliseksi, yhtenäiseksi ja menestykselliseksi. Mikään ei voi estää Jumalan kaikkivaltaisen tahdon toteutumista. Jumala voi ottaa ketkä tahansa kaksi ihmistä, huolimatta kuinka toisilleen epäsopivat he ovatkaan, ja muokata heistä ihmiset, jotka ovat täydellisiä toisilleen.

Jos pysymme läheisissä väleissä Jumalan kanssa, hän ohjaa meitä. Jos Herran kanssa elävä ihminen todella etsii Herran tahtoa, hänet johdatetaan Jumalan hänelle tarkoittaman puolison tykö. Jumala johtaa meidät hengenheimolaisemme luo, jos me alistumme hänen tahtoonsa ja seuraamme häntä. On kuitenkin huomattava, että hengenheimolaisuus tarkoittaa sekä asemaa että elämäntapaa. Aviopuolisot ovat hengenheimolaisia siinä mielessä, että he ovat "yksi liha" eli hengellisesti, fyysisesti ja tunteellisesti toisiinsa liittyneet. Todellisessa elämässä se tosin on prosessi, jossa aviopari, hengenheimolaiset, tekee siitä jokapäiväisen realiteetin. Todellinen hengenheimolaisuus on mahdollista vain noudattamalla raamatullisia avioliiton periaatteita.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko olemassa hengenheimolaisia avioliittoa ajateltaessa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries