settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka Jumala jakaa armolahjojaan? Antaako Jumala minulle pyytämäni armolahjan?

Vastaus


Room. 12:3-8 ja 1. Kor. luku 12 tekevät selväksi, että jokaisen kristityn saama armolahja on Herran valinnan mukainen. Armolahjat annetaan seurakunnan rakentamiseksi (1. Kor. 12:7, 14:12). Näiden lahjojen antamisen ajankohtaa ei ole erikseen mainittu. Useimmat olettavat, että armolahjat annetaan hengellisen syntymisen hetkellä (pelastumisen hetkellä). Kuitenkin joidenkin jakeiden perusteella voitaisiin päätellä, että Jumala antaa armolahjat myöhemmin. Sekä 1. Tim. 4:14 että 2. Tim. 1:6 viittaavat Timoteuksen saamaan lahjaan pappisvihkimyksenä hetkellä. Tämä mitä ilmeisimmin liittyy jonkun seurakunnan vanhimman puheessaan esittämään viittaukseen Timoteuksen armolahjaan, joka edesauttaisi hänen työtään.

Niinikään meille kerrotaan 1. Kor. 12:28-31 ja 1. Kor. 14:12-13 Jumalan, eikä meidän, valitsevan armolahjat. Nämä jakeet kertovat meille myös, että kaikilla ei ole samoja armolahjoja. Paavali kertoo Korintin kristityille, että jos he halajavat armolahjoja, heidän pitäisi tavoitella parhaita lahjoja kuten profetoimista (Jumalan Sanan julistamista muiden opettamiseksi), Miksi Paavali kehottaisi heitä tavoittelemaan "arvokkaimpia" armolahjoja, jos ne kerran on jo annettu ilman mitään mahdollisuutta vaikuttaa arvokkaampien armolahjojen saamiseen? Tämän vuoksi uskomme, että samoin kuin Salomon etsi viisautta Jumalalta ollakseen hyvä Jumalan kansan hallitsija, samoin Jumala myöntää meille seurakuntaa hyödyntävät armolahjat.

Loppujen lopuksi nämä lahjat jaetaan kuitenkin Jumalan tahdon, eikä meidän tahtomme mukaisesti. Jos jokainen korinttolainen haluaisi jotakin tiettyä armolahjaa kuten profetoimista, Jumala ei myöntäisi tätä lahjaa kaikille yksistään perustuen heidän tahtoonsa. Jos hän myöntäisi, kuka silloin palvelisi Kristuksen ruumiin muissa tehtävissä?

Yksi seikka on erittäin selvä - Jumalan käskee ja Jumala varustaa. Jos Jumala käskee meitä tekemään jotakin (todistamaan, rakastamaan arvottomia, kurittamaan kansoja, jne.), hän myös antaa meille keinot käskynsä täyttämiseen. Kaikki eivät ole yhtä lahjakkaita lähetystyössä, mutta Jumala komentaa kaikkia kristittyjä todistamaan ja tekemään opetuslapsia (Matt. 28:1-20; Ap.t. 1:8). Meitä kaikkia kehotetaan levittämään evankeliumia riippumatta siitä, onko meillä opettamisen lahja vai ei. Päättäväinen kristitty, joka pyrkii oppimaan Jumalan Sanaa ja kehittämään opettamistaitojaan, voi kehittyä paremmaksi opettajaksi kuin opettaja, jolla on opettamisen armolahja ja joka laiminlyö sen.

Annetaanko armolahjat meille pelastuksen hetkellä vai kehittyvätkö ne seuratessamme Jumalaa? Oikea vastaus käsittää kummatkin kohdat. Tavallisesti armolahjat annetaan pelastuessamme, mutta niitä pitää myös kehittää hengellisen kasvun myötä. Onko mahdollista kehittää sydämessäsi piilevää halua johonkin armolahjaan? Onko mahdollista saada jokin tietty haluamasi armolahja? 1. Kor. 12:31 mukaan tämä voisi olla mahdollista: "Mutta tavoitelkaa kaikkein arvokkaimpia armolahjoja!" Voit tavoitella tiettyä armolahjaa Jumalalta ja olla intomielinen kehittyäksesi sillä saralla. Kuitenkin, jos se ei ole Jumalan tahto, et voi saada nimenomaista armolahjaa riippumatta siitä, kuinka voimallisesti tavoittelet sitä. Jumala on äärettömän viisas ja tietää mitä lahjoja hyödyntäen sinä olet kaikkein tuottavin hänen valtakuntansa työssä.

Riippumatta siitä, kuinka paljon meitä on siunattu yhden tai useamman armolahjan suhteen, meitä kehotetaan kehittymään kaikkien armolahjojen alueilla: antamisessa, auttamisessa, palvelemisessa, opettamisessa, jne. Kun pyrimme palvelemaan Jumalaa rakkaudestamme ja kasvattaessamme muita, hän kirkastaa nimensä, kasvattaa seurakuntaansa ja palkitsee meidät (1. Kor. 3:5-8, 12:31-14:1). Kun annamme tiemme Herran haltuun, hän antaa meille sydämemme toivomukset lupauksensa mukaisesti (Ps. 37:4-5). Tähän sisältyy meidän valmistamisemme palvelemaan häntä tavalla, joka antaa elämällemme tarkoituksen ja mielihyvän.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka Jumala jakaa armolahjojaan? Antaako Jumala minulle pyytämäni armolahjan?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries