settings icon
share icon
Kysymys

Onko hengellisten lahjojen selvittäminen tarpeellista?

Vastaus


On hyvin ymmärrettävää, että Jumalan lapset haluavat tietää, mitä hengellisiä lahjoja Pyhä Henki on heille antanut palvelusta ja Jumalan ylistämistä varten (2. Tim. 1:6). Raamattu ei kuitenkaan kerro, millä tavoin voimme päätellä meille annetun lahjan tai lahjat. Monet hengellisten lahjojen tunnistamiseen kehitetyt menetelmät toimivat pitkälti samoin tavoin. Henkilö vastaa esitettyihin kysymyksiin, vastaukset pisteytetään ja yhteistulos määrittelee hengellisen lahjan. Raamatun mukaan Pyhä Henki kuitenkin antaa lahjojaan oman tahtonsa mukaan; sen mukaan, kuinka hän on päättänyt käyttää uskovaa palvelustyössään.

Hengellisten lahjojen tunnistamiseen käytettyjen testien ongelmana on, että nykyajan kristittyjen keskuudessa on eriäviä mielipiteitä lahjojen lukumäärästä, mikä niiden tarkoitus on, ovatko jotkut niistä sammuneet, ja pitäisikö Kristuksen seurakunnalleen antamat lahjat (Ef. 4:11) liittää niiden piiriin. Lahjojen tunnistamiseen käytettävät keinot eivät ota näitä tekijöitä huomioon. Toinen huomionarvoinen seikka on, että ihmiset näkevät itsensä eri lailla kuin ulkopuoliset. Näin ollen heidän oma arvionsa hengellisistä lahjoistaan voi olla virheellinen.

Kolmas ongelma on, että lahjat tulevat Jumalalta Pyhän Hengen välityksellä ja Pyhä Henki antaa niitä itse kullekin halunsa mukaisesti (1. Kor. 12:7-11). Jeesus lupasi Joh. 16:13 mukaan, että Pyhä Henki johtaa uskovia kaikkeen totuuteen. Koska Pyhä Henki päättää lahjoistamme, voimme päätellä hänen olevan meitä kiinnostuneempi siitä, mitkä hengelliset lahjamme ovat. Me olemme valitettavan usein oman ylpeytemme ja turhamaisuutemme sokaisemia halutessamme selvittää lahjamme. Pyhän Hengen tarkoituksena on, että hengelliset lahjamme toimivat seurakunnan parhaaksi tuottamaan kunniaa ja ylistystä Jumalalle.

Jos olemme aidosti halukkaita etsimään Jumalan johdatusta rukouksen, seurakuntaelämän, Jumalan Sanan tutkimisen ja opetuksen kautta, lahjamme tulevat kyllä julki. Jumala on se, joka antaa palon sydämeemme (Ps. 37:4). Tämä ei kuitenkaan merkitse, että Jumala antaa meille kaiken haluamamme, mutta hän antaa meille halun päästä eteenpäin. Hän saattaa laittaa sydämeemme halun opettamiseen, antamiseen, rukoilemiseen, palvelemiseen, jne. Kun toimimme näiden halujen mukaan, silloin käytämme lahjojamme hyvällä tavalla. Tällöin Jumalan seurakunta rakentuu ja Jumalan nimi kirkastuu.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko hengellisten lahjojen selvittäminen tarpeellista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries