settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin tunnistaa armolahjani?

Vastaus


Ei ole olemassa mitään erityistä keinoa saada selville hengellistä lahjaamme. Pyhä Henki jakaa lahjoja tahtonsa mukaan (1. Kor. 12:7-11). Yleinen kristittyjen ongelma on houkutus keskittyä hengellisiin lahjoihin siinä määrin, että haluamme palvella Jumalaa lähinnä sillä saralla, jolla luulemme lahjamme olevan. Armolahjat eivät toimi tällä tavoin. Jumala kutsuu meitä palvelemaan häntä kuuliaisesti kaikessa. Hän antaa meille minkä tahansa lahjan tai lahjat, joita me tarvitsemme hänen tarkoittamiaan tehtäviä varten.

Hengellisen lahjamme määritteleminen voi tapahtua eri tavoin. Testien tai luetteloiden avulla on mahdollista paremmin ymmärtää, mitkä hengelliset lahjamme saattavat olla. Tosin nämä testit eivät ole täysin luotettavia. Muiden henkilöiden mielipide saattaa myös valaista hengellisen lahjamme laatua. Kun muut seuraavat meitä Jumalan työssä, saattavat he usein tunnistaa käyttämämme hengellisen lahjan, jota me pidämme itsestään selvyytenä tai jota me emme tunnista. Rukous on myös tärkeää. Pyhä Henki, lahjamme antaja, tietää tarkasti hengellisen lahjamme sisällön. Me voimme pyytää Jumalaa paljastamaan meille lahjamme, jotta voimme paremmin käyttää hengellistä lahjaamme hänen hyödykseen.

On aivan totta, että Jumala on kutsunut jotkut opettajiksi ja antanut heille opettamisen lahjan. Toisia Jumala kutsuu palvelemaan ja siunaa heitä palvelemisen lahjalla. Vaikkakin tiedämme saamamme hengellisen lahjan, se ei anna meille tekosyytä olemaan palvelematta Jumalaa lahjamme ulkopuolisella alueella. Onko siis hyödyllistä tietää minkä hengellisen lahjan tai lahjat Jumala on antanut meille? Totta kai on. Onko väärin keskittyä liiaksi hengellisiin lahjoihin niin, että menetämme muita mahdollisuuksia Jumalan palvelemiseen? On. Jos me omistaudumme Jumalan käytettäviksi, hän varustaa meidät tarpeellisilla hengellisillä lahjoilla.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin tunnistaa armolahjani?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries