settings icon
share icon
Kysymys

Kuinka voin todistaa pelastuksesta ystävilleni ja sukulaisilleni ilman, että he loukkaantuvat?

Vastaus


Kaikilla kristityillä on perheenjäsen, ystävä, työtoveri tai tuttu, joka ei ole kristitty. Evankeliumin julistaminen heille voi olla vaikeaa ja se voi muodostua vieläkin vaikeammaksi kun kyseessä on henkilö, jonka kanssa sinulla on läheiset välit. Raamatun mukaan evankeliumi pahastuttaa joitakuita (Luuk. 12:51-53). Kuitenkin evankeliumi käskee meitä jakamaan sanoman muiden kanssa, eikä meillä ole mitään tekosyytä sen tekemättä jättämiseen (Matt. 28:19-20; Ap. t. 1:8; 1. Piet. 3:15).

Kuinka siis voimme julistaa evankeliumia perheenjäsenillemme, ystävillemme, työtovereillemme ja tutuillemme? Kaikkein tärkeintä on heidän puolestaan rukoileminen. Rukoile, että Jumala muuttaa heidän sydämensä tilan ja avaa heidän silmänsä (2. Kor. 4:4) evankeliumin totuudelle. Rukoile, että Jumala vakuuttaa heidät rakkaudestaan ja heidän tarpeestaan pelastua Jeesuksen Kristuksen kautta (Joh. 3:16). Rukoile viisautta todistaessasi heille (Jaak. 1:5). Rukoilemisen lisäksi meidän pitää elää nuhteetonta kristillistä elämää heidän edessään niin, että he näkevät Jumalan aikaansaaman muutoksen meidän elämässämme (1. Piet. 3:1-2). Francis Assisialainen sanoi kerran, "Saarnaa evankeliumia aina ja käytä tarvittaessa myös sanoja."

Lopuksi, meidän täytyy olla halukkaita ja rohkeita todistamaan evankeliumia. Julista pelastussanomaa Jeesuksesta Kristuksesta ystävillesi ja perheellesi (Room. 10:9-10). Ole aina valmis puhumaan uskostasi (1. Piet. 3:15) lempeästi ja kunnioituksella. Loppujen lopuksi, meidän on jätettävä rakkaittemme pelastus Jumalan käsiin. Jumalan voima ja armo pelastaa ihmisiä, eivätkä meidän ponnistuksemme. Paras ja suurin teko, jonka me voimme tehdä heidän edestään, on rukoileminen ja todistaminen ja kristillisen elämän eläminen heidän silmiensä edessä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kuinka voin todistaa pelastuksesta ystävilleni ja sukulaisilleni ilman, että he loukkaantuvat?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries