settings icon
share icon
Kysymys

Jos epäilet pelastumistasi, tarkoittaako se, että et ole oikeasti pelastunut?

Vastaus


Jokaisella on ajoittaisia epäilyksiä. Epäilyt tai niiden puuttuminen eivät kuitenkaan tee kenestäkään kristittyä. Jopa silloin, kun uskova on vailla uskoa, Jumala on uskollinen (2. Tim.2:13). Jumala haluaa meillä olevan lujan luottamuksen pelastukseemme (Room. 8:38-39; 1. Joh. 5:13). Jumala lupaa, että jokainen Jeesukseen Kristukseen uskova pelastuu (Joh. 3:16; Room. 10:9-10). "Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta" (Room. 3:23). Tämä seurauksena ansaitsemme kuoleman ja iankaikkisen eron Jumalasta (Room. 6:23). Jumala kuitenkin rakasti meitä niin paljon, että hän kärsi ansaitsemamme rangaistuksen (Room. 5:8). Sen vuoksi kaikki uskovat ovat pelastuneet ja iankaikkisesti turvassa.

Epäilemisellä on myös hyvä puolensa. Paavali kirjoittaa 2. Kor. 13:5, “Tutkikaa itseänne, oletteko uskossa?" Meidän on tutkittava itseämme ollaksemme varmoja, että Jeesus on todella Pelastajamme ja että Pyhä Henki on meissä. Jos hän on, emme mitenkään voi menettää Kristuksen meille antamaa pelastusta (Room. 8:38-39). Jos hän ei ole, silloin Pyhä Henki saattaa kovistella meitä syntiemme tähden ja kehottaa meitä parannuksen tekoon ja yhteyteen Jumalan kanssa Kristuksen kautta. Pelastusvarmuus tulee tietoisuudesta, että kun kuulumme Kristukselle ja olemme iankaikkisesti turvassa. Mutta aidolle uskolle ovat ominaisia sitä seuraavat teot (Jaakob 2:14-26) ja meissä ilmenevät Hengen hedelmät (Gal. 5:22). Jos niitä ei ole, saattaa se johtaa meidät epäilemään.

Oletko laittanut uskosi Kristukseen? Jos vastauksesi on myönteinen, voit silloin luopua epäilyksistäsi ja luottaa Jumalaan. Jos Jeesus on Pelastajasi, olet pelastunut ilman epäilyksen häivääkään! Jos vastauksesi on kielteinen, silloin usko Herraan Jeesukseen Kristukseen ja pelastu! Saat lisää tietoa tästä aiheesta kysymyksestä ”Onko sinulla iankaikkinen elämä?”

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Jos epäilet pelastumistasi, tarkoittaako se, että et ole oikeasti pelastunut?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries