settings icon
share icon
Kysymys

Onko väärin pitää enkelipatsaita tai-tauluja?

Vastaus


Enkelipatsaissa ei sinällään ole mitään väärää. Kaikki riippuu siitä, miten suhtaudumme niihin. Enkelipatsaan esilläpito on väärin, jos sitä palvotaan tai sille rukoillaan. Jumala kieltää nämä (1. Sam. 12:21). Meidän ei pidä palvoa enkeleitä eikä heidän kuviaan. Ainoastaan Jumala on palvonnan arvoinen (Ps. 99:5; Luuk. 4:8), ja meidän tulee luottaa ainoastaan häneen (Ps. 9:11). Raamattu varoittaa ankarasti uskonnollisten kuvien käytöstä. Tämän vuoksi kristittyjen on oltava varovaisia, ettei mikään pyhimyksen, enkelin tai Jeesuksen kuva koidu hänelle turmioksi.

Enkelien tai muiden kuvissa sinällään ei ole mitään väärää. Meidän on vain oltava varovaisia, ettemme usko niillä olevan mitään yliluonnollista vaikutusta elämäämme. Mikään niistä ei voi suojella meitä, tuoda meille onnea tai vaikuttaa elämäämme millään tavoin. Sellaiset uskomukset ovat taikauskoisuutta, jolla ei saa olla sijaa kristityn elämässä. Taikauskoisuus on rinnastettavissa epäjumalanpalvontaan, jonka Raamattu kieltää ja jota kukaan ei harjoita Jumalan valtakunnassa (Ilm. 21:27).

Meidän on myös huomattava, että emme tiedä miltä enkelit näyttävät. Näin ollen kuva tai patsas on jonkun mielipide siitä, miltä enkeli voisi näyttää.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko väärin pitää enkelipatsaita tai-tauluja?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries