settings icon
share icon
Kysymys

Mitä enkelioppi on?

Vastaus


Enkelioppi eli angelologia on systemaattinen käsitys enkeleistä. Enkeleistä on monia epäraamatullisia käsityksiä. Jotkut uskovat enkelien olevan ihmisiä, jotka ovat kuolleet. Toiset uskovat enkelien olevan persoonattoman voiman lähteen. Toiset taas kieltävät tyystin enkeleiden olemassaolon. Raamatullinen käsitys enkeleistä oikaisee kaikki nämä väärät mielikuvat. Enkelioppi kertoo meille, mitä Raamattu opettaa enkeleistä. Se opettaa meille, mikä enkelien suhde on ihmisiin ja kuinka he toteuttavat Jumalan tarkoitusperiä. Seuraavassa on luettelo joistakin tärkeistä enkeliopin aiheista:

Mitä Raamattu opettaa enkeleistä? Enkelit ovat täysin erilaisia kuin ihmiset. Ihmiset eivät muutu enkeleiksi kuoleman jälkeen. Enkelit eivät ole koskaan olleet ihmisiä eikä heistä koskaan tule ihmisiä. Jumala loi enkelit, niin kuin hän loi ihmisetkin.

Ovatko enkelit mies- vai naispuolisia? Raamatusta ei käy ilmi, minkä sukupuolisia enkelit ovat. Silloin kun Raamatussa enkelin sukupuolisuus ilmaistaan, se on miespuolinen (1. Moos. 19:10, 12; Ilm. 7:2; 8:3; 10:7), ja ainoat nimetyt enkelit ovat Mikael ja Gabriel, jotka ovat miesten nimiä.

Onko meillä suojelusenkeleitä? Ei ole epäilystä, että hyvät enkelit suojelevat uskovia, ohjaavat heitä, informoivat heitä ja ovat monin tavoin heidän apunaan. Vaikeampaa on tietää, onko jokaisella henkilöllä tai uskovalla oma enkelinsä.

Kuka on Herran enkeli? Herran enkelin identiteettiä ei ole paljastettu Raamatussa. Kuitenkin meille on annettu johtolankoja koskien hänen henkilöllisyyttään.

Keitä ovat kerubit? Ovatko kerubit enkeleitä? Kerubit ovat enkeliolentoja, jotka palvovat ja ylistävät Jumalaa. He laulavat ylistystä Jumalalle ja muistuttavat meitä Jumalan majesteettisuudesta, kirkkaudesta ja läsnäolosta.

Keitä ovat serafit? Ovatko serafit enkeleitä? Jesajan luku 6 on ainoa kohta Raamatussa, jossa serafit mainitaan. Serafit (palava) ovat enkeliolentoja, jotka liittyvät Jesajan saamaan ilmestykseen Jumalasta Jerusalemin temppelissä.

Enkelioppi antaa meille Jumalan käsityksen enkeleistä. Enkelit ovat yksilöllisiä olentoja, jotka palvovat ja tottelevat Jumalaa. Aika ajoin Jumala lähettää enkeleitään "puuttumaan" ihmiskunnan tapahtumiin. Enkelioppi auttaa meitä tunnistamaan sodan, joka vallitsee Jumalan enkelien ja Saatanan ja hänen demoniensa välillä. Oikea enkeliopin ymmärtäminen on tärkeää. Ymmärtäessämme enkelien olevan luotuja olentoja aivan kuten mekin olemme, käsitämme, kuinka enkelien palvominen tai heille rukoileminen riistää Jumalalta yksin hänelle kuuluvan arvonannon. Jumala, eivät enkelit, lähetti Poikansa kuolemaan puolestamme. Jumala rakastaa meitä ja huolehtii meistä ja hän yksin on palvontamme arvoinen.

Enkeliopin avainjae on Hepr. 1:14, "Eivätkö enkelit ole palvelevia henkiä? Heidät lähetetään palvelemaan niitä, jotka saavat osakseen autuuden."

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä enkelioppi on?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries