settings icon
share icon
Kysymys

Ilmestyvätkö enkelit ihmisille nykyaikana?

Vastaus


Raamatussa enkelit ilmestyvät ihmisille odottamattomilla ja monin tavoin. Pikainen Raamatun lukeminen saattaa antaa lukijalle mielikuvan, että enkelien ilmestykset olivat varsin yleisiä, mutta näin ei suinkaan ollut. Meidän päivinämme kiinnostus enkeleihin on lisääntynyt ja monet ovat kertoneet kokemistaan enkeli-ilmestyksistä. Lähes kaikissa uskoinnoissa on enkeleitä ja heidän roolinsa näyttää olevan toimia sanansaattajina. Selvittääksemme, ilmestyvätkö enkelit nykyisin, aloitamme tutkimalla Raamatusta heidän aiempia ilmestymisiään.

Raamatun ensimmäinen enkelin kuvaus ja ilmestyminen on 1. Moos. 3:24, jossa Aatami ja Eeva karkotettiin paratiisista. Jumala asetti kerubin vartioimaan paratiisin edustalle leimuavan miekan kera. Seuraava enkelin ilmestyminen tapahtui noin 1900 vuoden kuluttua ja se kuvataan 1. Moos. 16:7. Haagar oli egyptiläinen palvelijatar, joka synnytti Ismailin Aabrahamille. Enkeli neuvoi häntä palaamaan emäntänsä Saaran luo ja tottelemaan häntä. Jumala vieraili kahden enkelin kanssa Aabrahamin luona 1. Moos. 18:2 kertomalla tavalla varoittaen häntä Sodoman ja Gomorran tulevasta tuhosta. Nuo samaiset kaksi enkeliä vierailivat Lootin luona ja neuvoivat häntä pakenemaan kaupungista perheensä kanssa ennen sen tuhoutumista, 1. Moos. 19:1-11. Nämä enkelit käyttivät yliluonnollisia voimiaan sokaisten Lootia uhkailevat pahantekijät.

Jaakob näki suuren enkelijoukon (1. Moos. 32:1) ja ymmärsi kyseessä olevan Jumalan sotajoukon. 4. Moos. 22:22 enkeli kohtasi tottelemattoman profeetta Bileamin, joka ei kuitenkaan heti nähnyt enkeliä, toisin kuin hänen ratsunaan käyttämänsä aasi. Enkeli vieraili Marian luona ja kertoi hänestä tulevan Messiaan äidin. Enkeli varoitti Joosefia ottamaan Marian ja Jeesuksen ja pakenemaan Egyptiin Herodeksen vihaa (Matt. 2:13). Enkelien ilmestyessä ihmiset yleensä joutuvat pelon valtaan (Tuom. 6:22; 1. Aikak. 21:30; Matt. 28:5). Enkelit toimivat Jumalan sanansaattajina ja toimenpanevat hänen käskyjään käyttäen joskus yliluonnollisia menetelmiä. Enkelit antavat aina kunnian Jumalalle ja kertovat olevansa Jumalan lähettiläitä. Pyhät enkelit kieltäytyvät palvonnasta (Ilm. 22:8-9).

Nykyisin kuulemiemme raporttien mukaan enkelien ilmestykset tapahtuvat monin eri tavoin. Joissakin tapauksissa tuntematon henkilö estää vakavan vamman tai kuoleman ja katoaa sitten salaperäisesti. Jotkut kertovat nähneensä valkoisiin pukeutuneen henkilön hetken aikaa ja sitten kadonneen. Enkelin nähneen henkilön mielen täyttää usein rauha ja vakuutus Jumalan läsnäolosta. Tällainen enkelin vierailu vaikuttaa samankaltaiselta kuin mitä on kuvattu Ap. t. 27:23.

"Enkelikuoro" edustaa toisen tyyppistä enkelien ilmestymistä. Luuk. 2:13 paimenet näkivät taivaallisen enkelikuoron ja heille kerrottiin Jeesuksen syntymästä. Jotkut ovat kertoneet samankaltaisista ilmestyksistä jumalanpalveluksen yhteydessä. Tällaiset kokemukset eivät sovi hyvin yhteen Raamatun kuvaamien ilmestymisien kanssa, koska niille ei näytä olevan mitään muuta tarkoitusta kuin hengellisen moraalin kohottaminen. Luukkaan kuvailema enkelikuoro toi julki suuria uutisia.

Kolmanteen tapaan, jolla enkelien kerrotaan ilmestyvän nykyaikana, liittyy fyysinen tuntemus. Vanhukset ovat kertoneet, kuinka he ovat tunteneet kuin kädet tai siivet olisivat kietoutuneet heidän ympärilleen, kun he ovat kokeneet itsensä yksinäisiksi. Jumala on ilman muuta lohdutuksen Jumala ja Raamattu kertoo Jumalan turvaavan siivillään (Ps. 91:4). Tällaiset kokemukset voivat olla esimerkkejä tällaisesta turvaamisesta.

Jumala toimii maailmassa aktiivisesti, kuten hän on aina toiminut, ja enkelit toimittavat edelleen Jumalan tehtäviä. Aivan kuten enkelit suojelivat Jumalan lapsia menneisyydessä, voimme olla vakuuttuneita, että he varjelevat meitä nykyäänkin. Hepr. 13:2 kertoo meille, "Älkää unohtako osoittaa vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä." Totellessamme Jumalaa, on täysin mahdollista, että kohtaamme enkeleitä sitä tiedostamattamme. Poikkeuksellisissa tilanteissa Jumala saattaa sallia ihmisten nähdä enkeleitä, jotta he rohkaistuisivat hänen työssään (2. Kun. 6:16-17).

Meidän on kuitenkin oltava tietoisia Raamatun varoituksista koskien enkeliolentoja: on olemassa suuri joukko langenneita enkeleitä, jotka työskentelevät Saatanalle ja jotka pyrkivät ohjaamaan meidät harhaan ja tuhoamaan meidät. Gal. 1:8 varoittaa meitä enkelien levittämistä "vääristä evankeliumeista". Kol. 2:18 varoittaa enkelien palvonnasta. Joka kerta, kun Raamatussa ihmiset polvistuivat enkelin edessä, enkelit kieltäytyivät palvonnasta. Jokainen enkeli, joka vastaanottaa palvontaa tai joka ei anna kunniaa Herralle Jeesukselle, on huijari. 2. Kor. 11:14-15 kertoo Saatanan ja hänen enkeleidensä tekeytyvän valkeuden enkeleiksi, jotta he voisivat pettää ja johtaa harhaan kaikki heitä seuraavat.

Jumalan enkeleiden työskentely parissamme olkoon meille rohkaisuna. Erityistapauksissa voi olla mahdollista, että jopa kohtaamme heitä. Meidän on kuitenkin tiedostettava, että enkelien tuntemista ja kohtaamista tärkeämpää on tuntea itse Jeesus Kristus ja hänen sanansa, "Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Jeesus, joka loi enkelit ja jotka palvovat häntä, on luvannut meille olevansa kanssamme kaikissa elämämme koettelemuksissa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Ilmestyvätkö enkelit ihmisille nykyaikana?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries