settings icon
share icon
Kysymys

Kehottaako vai kieltääkö Raamattu enkeleille rukoilemisen?

Vastaus


Vaikka ei ole mitään raamatunkohtaa, missä nimenomaisesti kielletään enkeleille rukoileminen, on hyvin selvää, että meidän ei pidä rukoilla enkeleille. Rukoileminen on palvonnan osoitus. Enkelit kieltäytyvät palvonnastamme (Ilm. 22:8-9) ja samoin he kieltäytyisivät rukouksistamme. Jos tarjoamme rukouksiamme ja palvontaamme kenelle muulle kuin Jumalalle, on siinä kyse epäjumalanpalvonnasta.

Enkeleille rukoileminen on väärin monesta käytännöllisestä ja teologisesta syystä. Kristus ei koskaan rukoillut ketään muuta kuin Isäänsä. Kun opetuslapset pyysivät häntä opettamaan heitä rukoilemaan, hän ohjeisti heitä, " Rukoilkaa te siis näin: Isä meidän, joka olet taivaissa! ..." (Matt. 6:9; Luuk. 11:2). Jos enkeleille rukoileminen olisi asiallista ja sopivaa, Jeesus olisi opettanut opetuslapsiaan ja meitä tekemään niin juuri tässä raamatunkohdassa. Meidän on selvästikin rukoiltava ainoastaan Jumalaa. Tämä käy myös ilmi Matt. 11:25-26, jossa Kristuksen rukous alkaa sanoilla, ""Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra ..." Jeesus ei ainoastaan osoita rukouksiaan Isälleen, vaan hänen rukoustensa sisällöt tavallisesti sisältävät pyyntöjä, jotka ainoastaan kaikkivoipainen, kaikkitietävä ja kaikkialla läsnä oleva pystyy toteuttamaan. Enkeleille rukoileminen olisi turhaa, koska he ovat luotuja olentoja, eikä heillä ole edellä mainittuja ainoastaan Jumalalle kuuluvia ominaisuuksia.

Jeesus rukoilee seuraajiensa puolesta Joh. 17:1-26 pyytäen heille pyhittämistä, kirkastusta ja suojelusta Isä Jumalalta. Ainoastaan se, jolle nämä ominaisuudet kuuluvat, voi antaa ne pyynnöstä edelleen muille. Enkeleillä tätä voimaa ei ole. Enkelit eivät voi pyhittää meitä, eivätkä he voi kirkastaa meitä, eivätkä he voi taata perintöosuuttamme Kristuksessa (Ef. 1:13).

Toiseksi, Joh. 14:13 on raamatunkohta, jossa Kristus itse kertoo seuraajilleen, että mitä tahansa he pyytävätkin hänen nimessään, hän toteuttaa nämä pyynnöt, koska hän on Isän luona. Näin ollen enkeleille osoitetut rukoukset eivät seuraa Raamatun ohjeita tehokkaasta rukoilemisesta (Joh. 16:26). Ei enkeleitä, eikä ketään muitakaan luotuja olentoja, koskaan esitetä välitysmiehinä Isän ja ihmisten välillä. Ainoastaan Poika ja Pyhä Henki (Room. 8:26) voivat puhua puolestamme.

Viimeiseksi, 1. Tess. 5:17 kehottaa uskovia rukoilemaan lakkaamatta. Tämä on mahdollista ainoastaan, jos uskovalle on avoin yhteys aina läsnä olevaan Jumalaan, joka pystyy kuuntelemaan kaikkien rukouksia samanaikaisesti. Enkeleillä ei ole näitä ominaisuuksia, koska he eivät ole kaikkialla läsnä olevia tai kaikkivaltaisia ja siksi he eivät ole sopivia rukoustemme vastaanottamiseen. Isän rukoileminen Kristuksen kautta on ainoa tarpeellinen ja toimiva tapa kommunikoida Jumalan kanssa. Näin ollen enkeleille rukoileminen on ehdottomasti Raamatun vastainen käytäntö.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Kehottaako vai kieltääkö Raamattu enkeleille rukoilemisen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries