settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa demonien vaikutusvallasta?

Vastaus


Raamatusta löytyy vahvoja todisteita sille, että kristitty ei voi joutua demonien asuttamaksi. Mutta voimme kysyä, voiko demoni vaikuttaa kristityn elämään?

Raamatun mukaan Saatana pyrkii nielemään uskovat (1. Piet. 5:8) ja hän juonittelee demoneineen kristittyjä vastaan (Ef. 6:11). Saatan kiusasi Jeesusta (Luuk. 4:2) ja samalla tavoin demonit houkuttelevat meitä syntiin ja tottelemattomuuteen Jumalaa vastaan. Jos kristitty sallii demonien pääsevän voitolle näissä hyökkäyksissään, hän joutuu demonien alistamaksi. Demoneille alistuminen merkitsee tilapäistä voittoa kristitystä, menestyksellistä houkuttelua syntiin ja kristityn heikentynyttä kykyä palvella Jumalaa pyhällä elämällään. Jos kristitty sallii demonien alistamisen elämässään, se voi johtaa tilanteeseen, jossa demoneille on todella vahva vaikutus hänen ajatuksiinsa, käyttäytymiseensä ja hengellisyyteensä. Synnillistä elämää jatkava kristitty tarjoaa täten yhä suuremmat mahdollisuudet alati kasvavalle alistamiselle. Syntien tunnustaminen ja katuminen ovat tarpeelliset palauttamaan yhteyden Jumalan kanssa ja demonien vaikutusvallan katkaisemiseksi. Apostoli Johannes rohkaisee meitä tämän asian suhteen: "Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä. Hän, joka on syntynyt Jumalasta, varjelee jokaisen heistä, niin ettei Paha saa otetta" (1. Joh. 5:18).

Kristityllä on aina mahdollisuus voittoon ja vapauteen demoneille alistumisesta. Apostoli Johannes julisti, "Te, lapseni, olette Jumalasta, ja te olette voittaneet nuo väärät profeetat, sillä se, joka on teissä, on suurempi kuin se, joka on maailmassa" (1. Joh. 4:4). Uskovassa oleva Pyhän Hengen voima (Room. 8:9) on aina käytettävissä demonien alistustoiminnan voittamiseksi. Mikään demoni, eikä edes Saatana, voi estää kristittyä turvautumasta Pyhään Henkeen ja siten irtautumasta alistamisesta. Pietari rohkaisi uskovia vastustamaan Saatanaa ja pysymään lujina uskossa (1. Piet. 5:9). Uskossa lujan pysyminen merkitsee Pyhän Hengen voimaan luottamista, jotta voimme voitokkaasti vastustaa demonien alistamispyrkimyksiä. Usko rakentuu hengelliselle kurinalaisuudelle, johon kuuluvat Raamatun lukeminen ja sen kautta kasvaminen, säännöllinen rukoileminen ja hengellisen toveruus muiden kristittyjen kanssa. Kun tällä tavoin lujitamme uskoamme, rakennamme uskon kilven, jolla "voimme sammuttaa pahan palavat nuolet" (Ef. 6:16).

English



Paluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa demonien vaikutusvallasta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries