settings icon
share icon
Kysymys

Mitä arvoja minun pitäisi etsiä aviovaimossa?

Vastaus


Lukuun ottamatta hengellistä suhdettaan Jumalaan Herran Jeesuksen Kristuksen kautta, miehen kaikkein tärkein ihmissuhde on oman vaimonsa kanssa. Etsiessään sopivaa vaimoa itselleen, on vaimon valintakriteereissä kaikkein tärkein ominaisuus hänen henkilökohtainen suhteensa Jeesukseen Kristukseen. Apostoli Paavali kieltää meitä ryhtymästä "epäuskoisen aisapariksi" (2. Kor. 6:14). Hurskasta ja mielekästä avioliittoa ei voi syntyä ilman, että mies ja nainen ovat samaa mieltä tässä elintärkeässä asiassa.

Uskovan kanssa avioituminen ei kuitenkaan itsessään takaa "sopivaa aisaparia". Vaikka nainen olisikin kristitty, se ei tarkoita, että hän on välttämättä sinulle hengellisesti oikea valinta. Ovatko hänellä samat hengelliset määränpäät kuin sinulla? Ovatko hänellä samat hengelliset vakaumukset ja uskomukset kuin sinulla? Onko hänellä yhtä suuri halu palvella Jumalaa? Näiden ominaisuuksien tarkastelu on elintärkeää. Liian monet miehet avioituvat tunteiden tai fyysisen kauneuden perusteella ja siitä voi seurata katastrofi.

Mitä hurskaita ominaisuuksia miehen pitäisi etsiä ja arvostaa vaimossa? Raamatusta löytyy muutamia periaatteita, joiden avulla pystymme hahmottamaan hurskaan naisen piirteet. Ensimmäiseksi, hänen pitäisi olla omassa elämässään nöyrtynyt Herran tahdon noudattamiseen. Apostoli Paavalin mukaan vaimon pitää suostua miehensä tahtoon niin kuin Herran tahtoon (Ef. 5:22-24). Jos vaimo ei ole suostunut Herran tahtoon, silloin ei ole todennäköistä, että hän myöskään alistuisi miehensä tahtoon oman hengellisen hyvinvointinsa eduksi. Me emme voi täyttää kenenkään muun odotuksia ilman, että ensin annamme itsemme Jumalalle. Jos Jumala on naisen elämässä keskeisessä osassa, hän on hyvä vaimoehdokas.

Paavali antaa muutamia naisen luonteenpiirteitä ohjeistaessaan seurakunnan johtajia. "Samoin tulee naisten olla arvokkaita, eivätkä he saa puhua muista pahaa. Heidän on oltava raittiita ja kaikessa luotettavia" (1. Tim. 3:11). Toisin sanoen tässä on kyseessä nainen, joka ei ole liian ylpeä, tietää milloin on sopivaa puhua tai vaieta, ja joka on halukas seisomaan miehensä rinnalla häntä tukien. Tämän naisen elämän keskipisteenä on suhde Herraan ja oma henkinen kasvunsa.

Miehen vastuu avioliitossa on suurempi kuin vaimon, sillä hänet Jumala on asettanut vaimon ja perheen pääksi. Tämä asema perustuu Kristuksen ja seurakunnan väliseen esimerkkiin (Ef. 5:25-33). Tämä suhde perustuu rakkauteen. Samoin kuin Kristus rakastaa seurakuntaa ja antoi itsensä sen edestä, samoin miehen on rakastettava vaimoaan kuin omaa ruumistaan. Tästä johtuen miehen hengellinen suhde Herraan on elintärkeä avioliiton ja perheonnen kukoistamiseksi. Hengellisesti kypsän ja Jumalaa kunnioittavan miehen tuntomerkkeinä ovat halu uhrautua ja palvella avioliittonsa onnistumiseksi. Vaimon valinta raamatullisten periaatteiden mukaan on tärkeää, mutta yhtä tärkeää on miehen itsensä jatkuva hengellinen kasvu ja Jumalan tahdolle antautuminen elämässään. Jumalan tahdon mukaan elävä mies haluaa auttaa vaimoaan olemaan Jumalan tahdon mukainen nainen ja rakentaa avioliittonsa Jumalan, miehen ja vaimon liitoksi.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä arvoja minun pitäisi etsiä aviovaimossa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries