settings icon
share icon
Kysymys

Pitäisikö meidän etsiä puolisoa aktiivisesti vai odottaa Jumalan tuovan sopivan puolison elämäämme?

Vastaus


Vastaus molempiin kysymyksiin on myönteinen. Näiden kahden on oltava tasapainossa keskenään. Meidän ei pidä etsimän puolisoa epätoivoisesti, ikään kuin sen löytyminen olisi täysin kiinni omista yrityksistämme. Meidän ei myöskään pidä olla täysin passiivisia kuvitellen, että Jumala jonakin päivänä lähettää puolison kotiovellemme. Kun me kristittyinä olemme päätyneet tilanteeseen, että meidän on aika ryhtyä etsimään puolisoa, on se syytä aloittaa rukoilemalla. Jumalan tahtoon luottamisen täytyy olla ensimmäinen askel. "Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen" (Ps. 37:5). Herraan turvaaminen merkitsee, että iloitsemme hänen tuntemisestaan ja luotamme hänen toimivan meidän parhaaksemme. Hän ohjaa sydämemme haluja ja osoittaa meille aviopuolison etsinnässä, millaisen puolison hän haluaa meidän saavan. Sananl. 3:6 kertoo meille, "Missä kuljetkin, pidä hänet mielessäsi, hän viitoittaa sinulle oikean tien." Aviopuolison etsinnässä tämä tarkoittaa, että alistut hänen tahtoonsa ja hyväksyt hänen päätöksensä parhaana ratkaisuna elämällesi.

Annettuamme tiemme tässä asiassa Herran haltuun, meidän on oltava tietoisia hyvän aviomiehen tai vaimon ominaisuuksista ja etsittävä henkilöä, joka täyttää hengelliset vaatimukset. On tärkeää, että tunnistamme ensin nämä vaatimukset ja sitten etsimme ne täyttävää henkilöä. Jos "rakastumme" johonkuhun ja myöhemmin meille selkenee, että hän ei ole hengellisesti sopiva puolisoksemme, tuo tämä muassaan monia pulmia ja saattaa meidät vaikeaan tilanteeseen.

Voimme aloittaa puolison aktiivisen etsinnän, kun tiedämme millaisen hänen pitäisi olla Raamatun vaatimusten valossa. Jumala tuo hänet elämäämme oman aikataulunsa ja tahtonsa mukaisesti. Rukoillessamme Jumala johtaa meidät hänen meille valitsemansa henkilön luo. Jos me odotamme hänen aikataulunsa mukaisesti, hän antaa meille sellaisen puolison, joka sopii parhaiten persoonallisuudellemme, haluillemme ja taustallemme. Meidän on luotettava häneen ja hänen aikatauluunsa (Sananl. 3:5) jopa silloin, kun hänen aikataulunsa ei ole meille mieleinen. Joskus Jumala haluaa meidän pysyvän naimattomina (1. Kor. 7) ja näissä tilanteissä hän tekee sen selväksi poistamalla meiltä halun avioitua. Jumalan aikataulu on täydellinen ja uskon ja kärsivällisyyden avulla me lunastamme hänen lupauksensa tässäkin asiassa (Hepr. 6:12).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Pitäisikö meidän etsiä puolisoa aktiivisesti vai odottaa Jumalan tuovan sopivan puolison elämäämme?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries