settings icon
share icon
Kysymys

Mitä arvoja minun pitäisi etsiä aviomiehessä?

Vastaus


Kun kristillinen nainen etsii aviopuolisoa, hänen pitäisi etsiä "Jumalan mielen mukaista miestä" (Ap.t. 13:22). Jokaisen henkilön tärkein suhde on hänen suhteensa Herraan Jeesukseen Kristukseen. Se on kaikkia muita suhteita tärkeämpi. Sen myötä myös ihmisten väliset suhteemme asettuvat oikeaan järjestykseen ja ne perustuvat oikeaan elämänfilosofiaan. Näin ollen aviomiesehdokkaan pitäisi olla mies, jonka elämä keskittyy kuuliaisuuteen Jumalalle ja joka elää Jumalalle kunniaa tuottavalla tavalla (1. Kor. 10:31).

Mitkä voisivat olla tällaisen miehen ominaisuuksia? Apostoli Paavali luettelee niitä 1. Timoteuksen luvussa 3. Siinä aiheena ovat seurakunnan johtajan ominaisuudet. Näiden samojen ominaisuuksien olisi syytä löytyä jokaisesta "Jumalan mielen mukaisesta miehestä". Nämä ominaisuudet voidaan ilmaista seuraavasti: hänen pitäisi olla kärsivällinen ja hallita hermonsa kaikissa tilanteissa, olla nöyrä eikä ylpeyden täyttämä, olla anteeksiantavainen toisia kohtaan, opettaa kärsivällisesti muita, välttää juopumista ja Jumalan lahjojen väärinkäyttöä, ei olla väkivaltainen, keskittyä elämässään Jumalaan eikä elämän mitättömiin pikkuasioihin, ei olla herkkä loukkaantumaan, olla kiitollinen Jumalalle elämäntilanteestaan sen sijaan, että olisi kateellinen muiden kyvyistä ja omaisuudesta.

Nämä ominaisuudet ovat tyypillisiä miehelle, joka haluaa kehittyä aina kypsemmäksi uskovaiseksi. Tällainen mies olisi naiselle hyvä aviomies. On kuitenkin sopivaa ottaa huomioon myös ulkomuoto, yhteiset harrastukset, muut henkilökohtaiset vahvuudet ja heikkoudet, sekä halu lasten hankkimiseen. Nämä ominaisuudet ovat kuitenkin vähempiarvoisia hengellisten ominaisuuksien rinnalla. Mies, johon voit luottaa, jota voit kunnioittaa ja jota voit seurata jumalisuudessa on paljon suurempiarvoinen kuin mies, jonka määränpäänä elämässä on hyvä ulkonäkö, maine, valta ja raha.

Lopuksi toteamme, että aviomiehen etsimisessä meidän täytyy antautua Jumalan tahdolle elämässämme. Jokainen nainen haluaa löytää "hurmaavan prinssin", mutta todellisuudessa hän mitä ilmeisimmin nai miehen, jolla on yhtä monia puutteita kuin hänellä itselläänkin. Jumalan armon avulla he viettävät loppuelämänsä yhdessä oppien elämään toistensa kanssa ja palvelemaan toinen toisiaan. Meidän on kohdattava elämämme toiseksi tärkein suhde (avioliitto) avoimin silmin, eikä pää pilvissä. Elämämme tärkein suhde on Herramme ja Pelastajamme kanssa.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä arvoja minun pitäisi etsiä aviomiehessä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries