settings icon
share icon
Kysymys

Onko taivaassa avioliittoa?

Vastaus


Raamattu kertoo meille, "Ei ylösnousemuksessa oteta vaimoa eikä mennä vaimoksi. Ylösnousseet ovat kuin enkelit taivaassa" (Matt. 22:30). Tämä oli Jeesuksen vastaus niille, jotka esittivät hänelle kysymyksen koskien useasti naimisissa ollutta naista: kenen kanssa hän olisi naimisissa taivaassa (Matt. 22:23.28)? Näin ollen taivaassa ei ole avioliittoa. Tämä ei merkitse, etteivätkö mies ja vaimo enää tuntisi toisiaan taivaassa. Tämä ei myöskään merkitse, etteikö miehellä ja vaimolla voi edelleen olla läheinen suhde taivaassa. Mutta siitä käy ilmi, että mies ja vaimo eivät enää ole aviossa taivaassa.

Taivaassa ei todennäköisesti ole avioliittoa siitä yksinkertaisesta syystä, että sitä ei enää tarvita. Kun Jumala sääsi avioliiton, hänellä oli tietyt syyt siihen. Ensinnä, hän näki Aadamin tarvitsevan kumppanin. "Herra Jumala sanoi: "Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen" (1. Moos. 2:18). Eeva oli ratkaisu Aadamin yksinäisyyteen, samoin kuin sopiva apulainen. Taivaassa ei ole yksinäisyyttä, eikä siellä tarvita apulaisia. Meitä ympäröi suunnaton joukko uskovia ja enkeleitä (Ilm. 7:9) ja kaikki tarpeemme ovat täytetyt.

Toiseksi, Jumala sääti avioliiton jälkeläisten tuottamiseksi ja maan täyttämiseksi ihmisillä. Taivasta ei asuteta jälkeläisiä synnyttämällä. Taivaaseen päästään uskon kautta Herraan Jeesukseen Kristukseen, eikä suvullisen lisääntymisen kautta. Näin ollen taivaassa ei tarvita avioliittoa, koska siellä ei ole yksinäisyyttä eikä suvun jatkamisen tarpeita.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko taivaassa avioliittoa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries