settings icon
share icon
Kysymys

Voiko eronneen naisen kanssa avioitunut mies toimia seurakunnan johtotehtävissä?

Vastaus


Lukijaa kehotetaan tutustumaan artikkeliimme Mitä tarkoitetaan 1. Timoteuksen 3:2 ilmaisulla "yhden vaimon mies"? Yhden vaimon mies -vaatimus voi tietyissä tapauksissa saattaa eronneen ja uudelleen avioituneen miehen sopimattomaksi toimimaan seurakunnan johtotehtävissä. Kysymys avioliitossa olevasta miehestä, joka ei ole koskaan eronnut, mutta joka on avioitunut eronneen naisen kanssa, on vieläkin vaikeampi. Mikään raamatunkohta ei käsittele erityisesti tätä tilannetta, mutta siihen voidaan soveltaa tiettyjä raamatullisia periaatteita.

1. Tim. 3:11 on kiintoisa jae koskien tätä aihetta. Emme tiedä, koskeeko tämä jae diakonien vaimoja vai naispuolisia diakonissoja. Diakonin vaimo lienee oikeampi tulkinta, koska Paavali kertoo diakonien kelpoisuusvaatimuksista jakeissa 8-10 ja 12-13. Ei tunnu järkevältä, että hän viittaisi diakonissoihin näiden jakeiden välissä. Näin ollen on tärkeää huomata, että diakonien vaimoille ei aseteta vaatimusta olla "yhden miehen vaimo". Ei ole myöskään vaatimusta, että diakonien vaimot olisivat "nuhteettomia". Sen sijaan, heidän pitää "olla arvokkaita, he eivät saa puhua muista pahaa, heidän on oltava raittiita ja kaikessa luotettavia" (1. Tim. 3:11).

Monet tekijät vaikuttavat, kuinka esitettyyn kysymykseen on vastattava. Oliko vaimo syytön osapuoli avioerossa? Oliko aviomies väkivaltainen tai rikkoiko hän aviolupauksen? Oliko vaimo uskossa ennen avioeroa? Aiheuttaako vaimon entinen aviopuoliso vielä ongelmia? Jokainen näistä kohdista on huomioitava. Loppujen lopuksi kaikkein tärkein näkökanta on se, onko vanhin tai diakoni "nuhteeton". Aiheuttaako vaimon ero pahansuopaisuutta seurakunnassa tai sen ulkopuolella? Voidaanko tällaista seurakunnan johtohenkilöä pitää hurskaana, kunnioitettavana ja esimerkillisenä?

Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Siihen liittyy liian monia tekijöitä. Jos seurakunta on tällaisen ongelman edessä, heidän on tutkittava tilannetta rukousta hyödyntäen. Jos tilanne ei aiheuta harmia seurakunnan maineelle, silloin eronneen naisen kanssa avioitunut mies voi olla varteenotettava ehdokas seurakunnan johtotehtäviin.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Voiko eronneen naisen kanssa avioitunut mies toimia seurakunnan johtotehtävissä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries