settings icon
share icon
Kysymys

Mitä kristityn pitää tehdä, jos hän on avioliitossa epäuskoisen henkilön kanssa?

Vastaus


Avioliitto epäuskoisen henkilön kanssa voi johtaa kristityn elämän suurimpiin haasteisiin. Avioliitto on pyhä liitto, jossa kaksi ihmistä liittyy yhdeksi lihaksi (Matt. 19:5). Uskovan ja epäuskoisen saattaa olla hyvin vaikeaa elää sopusoinnussa keskenään (2. Kor. 6:14-15). Jos toisesta tulee kristitty avioliiton solmimisen jälkeen, on luonnollista, että kahden eri auktoriteetin alla eläminen aiheuttaa ongelmia.

Tähän tilanteeseen joutuneet kristityt saattavat yrittää päättää avioliittonsa ollen vakuuttuneita siitä, että se on ainoa tapa kunnioittaa Jumalaa. Raamattu kuitenkin opettaa toisin. On tärkeää, että olemme tyytyväisiä kaikissa elämäntilanteissamme ja pyrimme tuottamaan Jumalalle kunniaa vaikeissa tilanteissa (1. Kor. 7:17). Raamattu antaa yksityiskohtaisia ohjeita niille, jotka ovat avioituneet epäuskoisten kanssa 1. Kor. 7:12-14. "...Jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, miehen ei pidä jättää häntä. Ja jos uskovalla naisella on aviomies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, vaimon ei pidä jättää miestään. Mies, joka ei usko, on uskovan vaimonsa pyhittämä, ja vaimo, joka ei usko, on uskovan miehensä pyhittämä...."

Epäuskoisten kanssa avioituneiden kristittyjen pitää rukoilla, että Pyhä Henki auttaa heitä elämään Jumalan tahdon mukaista ja Kristuksen tunnustavaa elämää (1. Joh. 1:7). Heidän pitäisi etsiä Jumalan voimaa muuttamaan sydämensä ja tuottamaan Pyhän Hengen hedelmiä (Gal. 5:22-23). Kristillisellä vaimolla tulee olla nöyrä sydän, jopa epäuskoista aviomiestä kohtaan (1. Piet. 3:1). Elämällä lähellä Jumalaa ja luottamalla hänen armoonsa hän pystyy olemaan sellainen.

Kristittyjen ei ole tarkoitus elää yksinäistä elämää ja heidän on syytä löytää tukea ulkopuolisista lähteistä, kuten seurakunnasta tai raamatturyhmästä. Epäuskoisen kanssa aviossa oleminen ei vähennä avioliiton pyhyyttä ja jokaisen kristityn prioriteettina pitäisi olla hänen puolisonsa edestä rukoileminen ja hyvän esimerkin antaminen, loistaen Kristuksen tähtinä tässä maailmassa (Fil. 2:15). Olkoon 1. Piet. 3:1 totuus - että epäuskoiset puolisot voitettaisiin Kristukselle - jokaisen epäuskoisen kanssa avioituneen kristityn toivona ja määränpäänä.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä kristityn pitää tehdä, jos hän on avioliitossa epäuskoisen henkilön kanssa?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries