settings icon
share icon
Kysymys

Olen eronnut. Voinko Raamatun mukaan mennä uudestaan naimisiin?

Vastaus


Saamme usein kysymyksiä, kuten, "Olen eronnut siitä ja siitä syystä. Voinko minä mennä uudestaan naimisiin?" "Olen eronnut kahdesti – ensimmäisellä kerralla puolisoni uskottomuuden vuoksi, toisella kerralla yhteensopimattomuuden vuoksi. Seurustelen miehen kanssa, joka on eronnut kolme kertaa – ensimmäisellä kerralla yhteensopimattomuuden vuoksi, toisella kertaa uskottomuutensa vuoksi, ja kolmannella kerralla vaimonsa uskottomuuden tähden. Voimmeko me mennä naimisiin keskenämme?" Tällaisiin kysymyksiin vastaaminen on hyvin vaikeaa, koska Raamattu ei anna yksityiskohtaisia tietoja erilaisista tilanteista koskien uudelleen avioitumista avioeron jälkeen.

Tiedämme kuitenkin varmasti, että Jumalan suunnitelmana on puolisoiden yhdessä pysyminen koko eliniän ajan (1. Moos. 2:24; Matt. 19:6). Ainoa erikseen määritelty lupa uudelleen avioitumiselle eron jälkeen koskee haureutta (Matt. 19:9), ja tämäkin on kiistanalainen kohta kristittyjen keskuudessa. Toinen mahdollisuus on hylkääminen – jolloin epäuskoinen puoliso jättää uskovan puolison (1. Kor. 7:12-15). Tämä raamatunkohta ei kuitenkaan mainitse erikseen uudelleen avioitumista vaan ainoastaan sen, että henkilö ei ole sidottu pysymään aviossa. On ilmeistä, että fyysinen, seksuaalinen tai vakava henkinen väärinkäytös saattaisi olla riittävä syy erolle ja mahdollisesti uudelleen avioitumiselle. Raamattu ei kuitenkaan opeta tätä nimenomaisesti.

Olemme varmoja kahdesta asiasta. Jumala vihaa avioeroa (Mal. 2:16) ja Jumala on armahtavainen ja anteeksiantavainen. Jokainen ero johtuu synnistä, joko toisen tai molempien puolisoiden osalta. Antaako Jumala avioeron anteeksi? Ehdottomasti! Avioero ei ole vähemmän anteeksiannettava kuin mikään muukaan synti. Kaikkien syntien anteeksisaaminen on mahdollista uskon kautta Jeesukseen Kristukseen (Matt. 26:28; Ef. 1:7). Jos Jumala antaa avioeron synnin anteeksi, tarkoittaako tämä sitä, että olet vapaa avioitumaan uudestaan? Ei välttämättä. Joskus Jumala kutsuu ihmisen elämään naimattomana (1. Kor. 7:7-8). Naimattomana elämistä ei pidä ymmärtää kiroukseksi tai rangaistukseksi, vaan mahdollisuudeksi palvella Jumalaa täydestä sydämestä (1. Kor. 7:32-36). Jumalan Sana kertoo meille tosin, että on parempi avioitua, kuin palaa himon tulessa (1. Kor. 7:9). Kenties tämä ohje soveltuu myös eron jälkeiseen uudelleen avioitumiseen.

Siis, voitko tai pitäisikö sinun mennä uudelleen naimisiin? Me emme pysty vastaamaan tähän kysymykseen. Loppujen lopuksi se on sinun, mahdollisen puolisosi ja, mikä tärkeintä, Jumalan välinen asia. Ainoa käytettävissämme oleva neuvo on rukoilla Jumalaa antamaan viisautta tahtonsa osoittamisessa (Jaakob 1:5). Rukoile avoimella mielellä ja pyydä aidosti Jumalaa laittamaan toiveensa sydämeesi (Ps. 37:4). Etsi Herran tahtoa (Sananl. 3:5-6) ja seuraa hänen johdatustaan.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Olen eronnut. Voinko Raamatun mukaan mennä uudestaan naimisiin?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries