settings icon
share icon
Kysymys

Jos olen pelastunut ja kaikki syntini on annettu anteeksi, voinko jatkaa synnissä elämistä?

Vastaus


Apostoli Paavali vastasi samanlaiseen kysymykseen Room. 6:1-2, "Mitä me tähän sanomme? Onko meidän jatkuvasti tehtävä syntiä, jotta armo tulisi yhä suuremmaksi? Ei tietenkään. Kun kerran olemme kuolleet pois synnistä, kuinka voisimme edelleen elää siinä?" Raamatun mukaan ei ole mahdollista, että joku voi "laittaa luottamuksensa Jeesukseen Kristukseen pelastuakseen" ja sitten elää kuin ennenkin. Kristitty on uusi luomus (2. Kor. 5:17). Pyhä Henki muuttaa meidät lihallisten tekojen tekijöistä (Gal. 5:19-21) Hengen hedelmien tuottajiksi (Gal. 5:22-23). Kristityn elämä muuttuu, koska kristitty itse on muuttunut.

Kristillisyyden erottaa kaikista muista uskonnoista se, että kristillisyys perustuu siihen, mitä Jumala on tehnyt meidän edestämme Jeesuksen Kristuksen kautta - kyseessä on siis Jumalan teko. Kaikki muut uskonnot opettavat, että meidän täytyy tehdä jotakin saadaksemme pelastuksen ja Jumalan suosion - kyseessä on siis ihmisen teko. Kaikki muut uskonnot opettavat, että meidän täytyy tehdä jotakin ja lopettaa joidenkin toisten asioiden tekeminen, jotta Jumala rakastaisi meitä ja olisi meille armollinen. Kristinusko opettaa, että me teemme jotakin ja lopetamme jotakin, koska Kristus on pelastanut meidät.

Kuinka kukaan synnin rangaistuksesta vapautunut eli helvetin liekeistä selvinnyt voisi elää samalla tavoin kuin hän eli ollessaan sinne matkalla? Kuinka kukaan synnistä puhdistautunut haluaisi palata samaan likaiseen elämään? Kuinka kukaan, joka on käsittänyt Kristuksen teot puolestamme, voi elää häntä halveksien? Kuinka kukaan, joka on ymmärtänyt Kristuksen kärsimykset edestämme, voi jatkaa elämää synnissä ikään kuin hänen kärsimyksensä olivat merkityksettömiä?

Room. 6:11-15 kuuluu, "Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa. Synti ei siis saa hallita teidän kuolevaista ruumistanne, niin että noudatatte sen himoja. Älkää antako ruumiinne jäseniä synnin käyttöön vääryyden aseiksi! Kun nyt kerran olette siirtyneet kuolemasta elämään, antakaa itsenne Jumalalle ja ruumiinne jäsenet hänelle vanhurskauden aseiksi! Synti ei enää ole teidän herranne, sillä te ette ole lain vaan armon alaisia. Miten siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme elä lain vaan armon alaisina? Emme toki!

Oikeasti kääntyneelle syntisen elämän jatkaminen ei ole vaihtoehto. Koska kääntymisemme sai aikaan uuden luomuksen, emme halua enää elää synnissä. Teemme kyllä edelleenkin syntiä, mutta siinä hekumoimisen sijaan vihaamme sitä ja haluamme vapautua sen kahleista. Ajatus, että "käyttäisimme väärin" Kristuksen uhria ja jatkaisimme syntistä elämäämme on mahdoton. Jos henkilö uskoo olevansa kristitty ja silti haluaa jatkaa vanhaa syntistä elämäänsä, hänen on syytä epäillä pelastustaan. "Tutkikaa itseänne, oletteko uskossa. Pankaa itsenne koetteelle. Ettekö huomaa, että Jeesus Kristus on teidän keskellänne?" (2. Kor. 13:5).

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Jos olen pelastunut ja kaikki syntini on annettu anteeksi, voinko jatkaa synnissä elämistä?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries