settings icon
share icon
Kysymys

Keitä alueelliset henget ovat?

Vastaus


Jotkut kristityt käyttävät termiä "alueellinen henki" tarkoittaessaan demonien miehitystä tietyllä maantieteellisellä alueella. On ironista, että pakanauskonnot käyttävät tätä samaa termiä kuvaillessaan henkimaailman olentojen asumista jollakin tietyllä alueella.

Kristillinen näkemys alueellisista hengistä pohjautuu sellaisiin raamatunkohtiin kuten Daniel 10; Joh. 12:31; Joh. 14:30; Joh. 16:11; Mark. 5:10; ja Ef. 6:12. Kaikissa näissä käy ilmi, että langenneilla enkeleillä on jonkinlainen vastuualue. Näin ollen niitä voidaan pitää alueellisina. Meidän on kuitenkin muistettava, että tämä on johdannaispäätelmä, koska Raamattu ei kuvaile tarkasti demonien hierarkiaa maan päällä. Raamattu tekee selväksi sen, että demonit toimivat maailmassa ja uskovat kamppailevat heitä vastaan.

Danielin luvussa 10 enkeli taisteli demonivihollistaan vastaan koko sen ajan, minkä Daniel rukoili ja paastosi. Vasta pitkän ajan kuluttua enkeli vapautui kamppailustaan ja pääsi Danielin luo. Efesolaiskirjeen kuudes luku kehottaa uskovia pysymään lujina henkivaltoja vastaan, olemaan valveilla ja valmiita taistoon. Ei ole mitään epäilystä siitä, että maanpäällisellä kamppailullamme on vastine hengellisessä maailmassa.

"Alueellisiin henkiin" liittyvä ajattelun ongelma on, että joidenkin kristittyjen mielestä heidän velvollisuutensa on kamppailla juuri oman alueensa henkiä vastaan. Tälle ei kuitenkaan ole raamatullisia perusteita. Raamatusta ei löydy ensimmäistäkään esimerkkiä siitä, että joku olisi pyrkinyt tietoisesti paikallistamaan demonin ja taistelemaan sitä vastaan. Raamatussa on kuvauksia henkien asuttamista henkilöistä ja kuinka jotkut heistä tuotiin Jeesuksen ja apostolien luokse, mutta apostolit eivät varta vasten etsineet demoneja ajaakseen heidät ulos ihmisistä. Raamatussa kukaan ei koskaan rukoillut, että jonkin kaupungin "demoniprinssiä" estettiin työskentelemästä kaupungin asukkaita vastaan.

Vaikka alueelliset henget eivät ole Raamatussa selkeästi esitetty opetus, silti on toki mahdollista, että niitä on olemassa, kuten aiemmin esitetyistä jakeista kenties voi päätellä. Onko henki alueellinen vai ei, ei sinällään ole merkityksellinen. Tärkeintä on suhtautumisemme henkiin. Kristukseen uskovalle ei ole mitään raamatullisia syitä ryhtyä hengelliseen rukoussodankäyntiin demoneita vastaan. Sen sijaan uskovan on oltava tietoinen hengellisestä taistelusta ja suhtauduttava siihen vakavasti (1. Piet. 5:8). Elämämme keskipisteenä on oltava rukouselämä ja uskossa kasvaminen. Kohdatessamme demonin meillä on Kristuksen antama toimivalta asian hoitamiseksi, mutta meidän ei pitäisi tarkoituksellisesti etsiä demoneita, olivat ne sitten alueellisia tai muunlaisia.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Keitä alueelliset henget ovat?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries