settings icon
share icon
Kysymys

Mitä Raamattu opettaa adoptiosta?

Vastaus


Lasten antaminen adoptoitavaksi saattaa olla hyvä vaihtoehto sellaisille vanhemmille, jotka erinäisistä syistä eivät pysty huolehtimaan omista lapsistaan. Se voi myös olla vastaus rukoukseen niille pareille, jotka eivät pysty hankkimaan omia lapsia. Joillekin adoptio merkitse heidän vanhemmuutensa laajentamista ottamalla perheeseen lapsia, jotka eivät ole biologisesti heidän omiaan. Raamatussa adoptointiin suhtaudutaan myönteisesti.

2. Mooseksen kirjassa kerrotaan heprealaisesta naisesta nimeltään Jookebed, joka synnytti lapsen aikana, jolloin faarao oli käskenyt surmaamaan kaikki heprealaiset poikalapset (2. Moos. 1:15-22). Jookebed otti korin, teki siitä vesitiiviin ja lähetti lapsen pitkin virtaa. Yksi faaraon tyttäristä huomasi korin ja otti lapsen huomaansa. Hän adoptoi lapsen kuninkaalliseen perheeseen ja antoi hänelle nimeksi Mooses. Hänestä kasvoi Jumalan uskollinen ja siunattu palvelija (2. Moos. 2:1-10).

Esterin kirjassa kauniista tytöstä nimeltä Esteri, jonka hänen serkkunsa oli adoptoinut hänen vanhempiensa kuoleman jälkeen, tuli kuningatar, jota hyväksikäyttäen Jumala pelasti israelilaiset. Uudessa testamentissa Jeesus Kristus syntyi Pyhän Hengen vaikutuksesta luonnollisen siitoksen sijaan (Matt. 1:18). Hänet näin ollen "adoptoitiin" ja Joosef, hänen äitinsä aviopuoliso, kasvatti hänet kuin oman lapsensa.

Antaessamme sydämemme Kristukselle, uskoen häneen ja luottaen häneen pelastajanamme, Jumala kertoo meistä tulevan hänen perheensä jäseniä. Tämä ei tapahdu luontaisen syntymäprosessin vaan adoption kautta. "Te ette ole saaneet orjuuden henkeä, joka saattaisi teidät jälleen pelon valtaan. Olette saaneet Hengen, joka antaa meille lapsen oikeuden, ja niin me huudamme: "Abba! Isä!" (Room. 8:15). Samoin uuden perheenjäsenen ottaminen perheeseen adoption välityksellä on tietoinen valinta, joka perustuu rakkauteen. "Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden" (Ef. 1:5). Samoin kuin Jumala vastaanottaa perheeseensä Kristuksen pelastajanaan hyväksyneet, samoin meidän pitäisi harkita rukousta hyödyntäen lasten adoptoimista perheeseemme.

Näin ollen on selvää, että adoptointi hengellisessä ja fyysisessä mielessä on Raamatun mukaan suositeltavaa. Sekä adoptoijat että adoptoitavat kokevat suuren siunauksen ja sen esikuvana on adoptointi Jumalan perheeseen.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mitä Raamattu opettaa adoptiosta?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries