settings icon
share icon
Kysymys

Onko äänetön rukous raamatullista?

Vastaus


Raamatussa ei ole nimenomaisia viittauksia äänettömään rukoukseen, mutta se ei suinkaan merkitse, että se on vähämerkityksellisempi kuin ääneen lausuttu rukous. Jumala kuulee ajatuksemme yhtä helposti kuin hänen kuulee meidän sanamme (Ps. 139:23; Jer. 12:3). Jeesus tiesi fariseusten ilkeämieliset ajatukset (Matt. 12:24-26; Luuk. 11:7). Mikään tekemämme, sanomamme ja ajattelemamme ei ole piilossa Jumalalta. Hän vastaanottaa kaikki hänelle suunnatut rukoukset, olivat ne sitten äänettömiä tai ääneen lausuttuja.

Raamattu mainitsee yksityiset rukoukset (Matt. 6:6). Mikä on yksityisen ja äänettömän rukouksen ero, jos olet yksin niitä rukoillessasi? Tietyissä tilanteissa äänetön rukous on kaikkein sopivin, esimerkiksi kun rukoilet jonkin yksityisasian puolesta, joka liittyy ainoastaan sinuun ja Jumalaan, tai kun rukoilet jonkun läsnä olevan puolesta, jne. Äänettömässä rukouksessa ei ole mitään väärää, niin kauan kuin kun et tee sitä, koska häpeät ihmisten näkevän sinun rukoilevan.

Kenties paras raamatunkohta sanattoman rukouksen hyväksyttävyyden puolesta on 1. Tess. 5:17: "Rukoilkaa lakkaamatta." Lakkaamatta rukoileminen ei voi merkitä, että rukoilemme alati ääneen. Paremminkin, se merkitsee, että olemme alati tietoisia Jumalan läsnäolosta ja kohdistamme ajatuksemme häneen (2. Kor. 10:5) kaikissa tilanteissamme, suunnitelmissamme, peloissamme ja huolissamme. Lakkaamatta rukoilemiseen kuuluvat ääneen lausutut, kuiskatut, huudetut, lauletut ja äänettömät rukoukset kun me kohdistamme ylistävät ajatuksemme, pyyntömme ja kiitollisuutemme Jumalalle.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Onko äänetön rukous raamatullista?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries