settings icon
share icon
Kysymys

Missä Vanha testamentti ennusti Jeesuksen tulemisen?

Vastaus


Vanhassa testamentissa on monia ennustuksia Jeesuksesta Kristuksesta. Joidenkin tulkitsijoiden mukaan messiaanisia ennustuksia on satoja. Seuraavia pidetään niistä selvimpinä ja tärkeimpinä.

Jeesuksen syntymä - Jesaja 7:14: "Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel." Jesaja 9:5: "Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas”. Miika 5:1: "Sinä Betlehem, sinä Efrata, sinä olet pienin Juudan sukukuntien joukossa! Mutta sinun keskuudestasi nousee Israelille hallitsija. Hänen juurensa ovat muinaisuudessa, ikiaikojen takana."

Koskien Jeesuksen lähetystyötä ja kuolemaa - Sakarja 9:9: "Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa." Psalmi 22:16-18: "Koirien lauma saartaa minut, minut ympäröi vihamiesten piiri. Käteni ja jalkani ovat runnellut, ruumiini luut näkyvät kaikki. Ilkkuen he katsovat minuun, jakavat vaatteeni keskenään ja heittävät puvustani arpaa."

Kaikkein selvin ennustus Jeesuksesta lienee Jesajan luku 53. Jes. 53:3-7 on erityisen selkeä: "Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet. Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen. Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutansa avannut. Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut."

Danielin kirjan luvun yhdeksän seitsemänkymmentä vuosiviikkoa ennustavat tarkan päivämäärän, jolloin Messias "raivataan tieltä". Jesaja 50:6 kuvailee tarkasti Jeesuksen kärsimän kidutuksen. Sakarja 12:10 ennustaa Messiaan "lävistämisen", joka tapahtui Jeesuksen kuollessa ristillä. Monia muitakin esimerkkejä voitaisiin luetella, mutta nämä riittänevät. On siten ehdottoman selvää, että Vanha testamentti ennusti Jeesuksen tulon Messiaana.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Missä Vanha testamentti ennusti Jeesuksen tulemisen?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries