settings icon
share icon
Kysymys

Mikä on syntisen rukous?

Vastaus


Syntisen rukous on rukous, jonka ihminen rukoilee Jumalalle, kun hän ymmärtää olevansa syntinen ja tarvitsevansa Pelastajaa. Syntisen rukouksen sanominen ei sinänsä saa mitään aikaan. Syntisen rukouksella on merkitystä vain, jos se aidosti kertoo siitä mitä ihminen tietää, ymmärtää ja uskoo syntisyydestään ja pelastuksen tarpeestaan.

Syntisen rukous on ensinnäkin sen ymmärtämistä, että me olemme kaikki syntisiä. Room. 3:10 julistaa: "Onhan kirjoitettu: Ei ole yhtäkään vanhurskasta." Raamattu tekee selväksi, että me olemme kaikki tehneet syntiä. Olemme kaikki syntisiä, jotka tarvitsevat armoa ja anteeksiantoa Jumalalta (Tiit. 3:5-7). Syntimme takia ansaitsemme iankaikkisen rangaistuksen (Matt. 25:46). Syntisen rukous on armahduksen pyytämistä tuomion sijaan, armon anomista vihan sijaan.

Syntisen rukouksen toinen piirre on, että tiedämme mitä Jumala on tehnyt korjatakseen kadotetun, syntisen olotilamme. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksen Kristuksen persoonassa (Joh. 1:1,14). Jeesus opetti meille totuuden Jumalasta ja eli täysin vanhurskaan ja synnittömän elämän (Joh. 8:46; 2 Kor. 5:21). Sitten Jeesus kuoli ristillä meidän puolestamme, kärsien rangaistuksen, jonka me olisimme ansainneet (Room. 5:8). Jeesus nousi kuolleista ja osoitti siten voittaneensa synnin, kuoleman ja helvetin (Kol. 2:15; 1 Kor. luku 15). Kaiken tämän ansiosta voimme saada syntimme anteeksi ja meille voidaan luvata iankaikkinen koti taivaassa – jos vain uskomme Jeesukseen Kristukseen. Meidän ei tarvitse tehdä muuta kuin uskoa, että Hän kuoli meidän puolestamme ja nousi kuolleista (Room. 10:9-10). Me voimme pelastua yksin armosta, yksin uskosta, yksin Jeesuksen Kristuksen kautta. Ef. 2:8 julistaa: "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja."

Syntisen rukouksen sanominen on yksi tapa sanoa Jumalalle, että luotat Jeesukseen Kristukseen Pelastajanasi. Ei ole olemassa mitään taikasanoja, jotka johtaisivat pelastukseen. Vain usko Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen voi pelastaa meidät. Jos ymmärrät, että olet syntinen ja tarvitset pelastusta Jeesuksen Kristuksen kautta, voit rukoilla esimerkiksi näin: "Jumala, tiedän että olen syntinen. Tiedän, että ansaitsen rangaistuksen synneistäni. Luotan kuitenkin Jeesukseen Kristukseen Pelastajanani. Uskon, että Hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa ansiosta saan syntini anteeksi. Luotan Jeesukseen, yksin Jeesukseen omana Herranani ja Pelastajanani. Kiitos Herra, että pelastat minut ja annat minulle syntini anteeksi! Aamen!"

Oletko päättänyt ottaa Kristuksen vastaan sen perusteella, mitä olet lukenut näiltä sivuilta? Jos näin on, ole hyvä ja klikkaa alla olevaa ”Olen ottanut Kristuksen vastaan tänään” – painiketta.

EnglishPaluu suomenkieliselle etusivulle

Mikä on syntisen rukous?
Jaa tämä sivu: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon

© Copyright Got Questions Ministries